24/01/2017 | Yazar: Kaos GL

Antalyaspor Kulübü’nün çaldığı tecavüz marşına, ’suç işlemeye tahrik’ gerekçesiyle 8 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Antalyaspor’un "tecavüz marşına" 8 yıl istemiyle dava açıldı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Antalyaspor Kulübü’nün çaldığı "tecavüz marşına", 'suç işlemeye tahrik' gerekçesiyle 8 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Geçen sene, Antalyaspor’un Fenerbahçe’yi kendi sahasında 4-2 yendiği maçın ardından, sahada “tecavüz marşı” çalınması üzerine Antalya Kadın Dayanışma Merkezi ve Dayanışma Derneği ile Cinsel Suçla Şiddetle Mücadele Derneği, Antalyaspor Kulübü hakkında suç duyurusunda bulundu.

Antalyaspor, tecavüz suçunu marş ile destekliyor

Antalyaspor’un galibiyet “mutluluğunu” tecavüz suçunu överek göstermesi üzerine açılan davaya Antalya Spor Suçları Soruşturma Bürosu da müdahil oldu. Antalya Cumhuriyet Savcılığının konuyla ilgili hazırladığı iddianamede, şarkının çalınmasından sorumlu tutulan kişilere, 'Halkın bir kesimini sosyal sınıf, din, mezhep, cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama', 'suç işlemeye tahrik' ve 'suçu ve suçluyu övme' suçlarından 1,5 yıldan 8 yıla kadar hapsi istemiyle dava açtı.

Avukat Aylin Onursev, Hürriyet’ten Süleyman Ekin ile yaptığı görüşmesinde, ev sahibi kulübün yöneticilerinin, spor alanının iç güvenliğini sağlamakla görevli olduğunu hatırlattı ve Antalyaspor Kulübü’nün kadına yönelik ağır bir şiddeti, taciz ve tecavüzü bu marşı çaldırarak desteklediğini ayrıca taraftarlarına desteklettirme suçunu işlediğinin altını çizdi.

Futbolda cinsiyetçi söylem istisnai değil

Endüstriyel futbolun, cinsiyetçi, kadın düşmanı ve tecavüzü meşrulaştıran söylemine yakın zamanda Fenerbahçe-Galatasaray maçında tanıklık etmiştik. Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği, 20 Kasım Fenerbahçe-Galatasaray maçında ‘UntilTheGrave Uslanmaz Tribün Gençleri’ adlı Fenerbahçeli taraftar grubunun “17 yıldır illegal bundan sonra legal +18” yazılı pankartına, çocuğa karşı cinsel istismarı meşrulaştırdığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmuştu.

Antalyaspor Kulübü’nün rakip takımı yenmesinin ardından, John Carpenter'a ait “The End” isimli şarkıyı, tecavüzü hatırlatmak için kullanmasına karşı açılan davanın ilk duruşması 4 Nisan’da Antalya 9'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek.


Etiketler: yaşam, spor
İstihdam