08/02/2023 | Yazar: Kaos GL

“Yetkilileri derhal sivil dayanışmanın yanında, devletin kamu gücünü ve kaynaklarını afet bölgesine aktarmasını talep ediyoruz.”

Antep Queer: Deprem bölgesindeki LGBTİ+’lar ihtiyaç halinde bize ulaşabilir Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Antep Queer LGBTİ+ Dayanışması ve Topluluğu, deprem bölgesindeki LGBTİ+’ları ihtiyaç halinde kendilerine ulaşmaya çağırdı.

Topluluk, “Temel ihtiyaçların giderilmesine ve acil durumlar için dayanışmaya hazır olduğumuzu ve deprem bölgesindeki hiçbir LGBTİ+'nın asla yalnız olmadığını belirtmek isteriz” diyerek şu açıklamayı yaptı:

“Maraş merkezli deprem sonrası, Maraş ve çevre illerde yaşamlarını ve mülkiyetini yitiren yurttaşlara ve yakınlarına başsağlığı diler, taziyelerimizi sunarız. Bugünleri en kısa zamanda birlikte dayanışarak atlatmanın umuduyla, herkese geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

“Deprem sonrası en temel haklarımızdan biri olan barınma hakkımız, depreme dayanıklı binaların var olmayışı ve deprem vergilerinin doğru politikalar ile yönetilemiyor oluşu, barınma hakkımızı ihlal etmiştir. Bütün bu süreçte suya, sağlıklı gıdaya erişim gibi en temel haklarımız ihlal edilerek, deprem bölgesindeki kentler yalnızlığa itilmiştir. Yetkililerin görevini aksatmasını, temel haklarımızı koruyamamış oluşunu ve tek varoluş amacı toplumun güvenliğini sağlamak olan devletin güvenliğimizi sağlayamıyor oluşunu kınıyoruz ve yetkilileri derhal sivil dayanışmanın yanında, devletin kamu gücünü ve kaynaklarını afet bölgesine aktarmasını talep ediyoruz.

“Antep Queer LGBTİ+ Dayanışması ve Topluluğu olarak, Gaziantep ve çevre illerde yaşayan LGBTİ+'ların, ihtiyaç halinde tarafımıza ulaşmasını, bizleri sosyal medyadan takip etmesini rica ederiz. Sosyal medya üzerinden, güvenli alanların paylaşımını sık sık yapıyor olacağız. Temel ihtiyaçların giderilmesine ve acil durumlar için dayanışmaya hazır olduğumuzu ve deprem bölgesindeki hiçbir LGBTİ+'nın asla yalnız olmadığını belirtmek isteriz.”


Etiketler: yaşam
İstihdam