15/12/2020 | Yazar: Aslı Alpar

Aralık ayının ikinci haftasında yazılı basında LGBTİ+’lara yönelik ayrımcı söylemi kaosGL.org okurları için derledik.

Aralık ayının ikinci haftasından 9 nefret haberi! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Aralık ayının ikinci haftasında (7-14 Aralık) gazetelerde LGBTİ+’lara yönelik ayrımcı ve nefret söylemini kaosGL.org okurları için derledik.

Başlayalım!

7 Aralık, Yeni Erdek, Bandırma Banses (Balıkesir)

Önder Balıkçı: “’Paşa’ ismini takıp onu çok seven ve sanatını her zaman üstün tutan Türk toplumu, Müren'i hep baş tacı yaptı. Buna paralel şekilde de onun farklı cinsel tercihini bile görmezlikten geldi ve anlayışla karşıladı. Zeki Müren, Türk müzik dünyasının erken kaybolan bir kuyruklu yıldızıydı. Boşluğu da hiçbir zaman dolmadı.”

7 Aralık, Yeni Malatya

“Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Malatya Film Festivali'ne ilişkin medya kuruluşlarına gönderilen açıklamada; Berlin Film Festivali'nin LGBT yönelimli oyunculara daha fazla alan açmak amacıyla, 'En iyi kadın ve en iyi erkek oyuncu' ödülleri yerine, cinsiyetsizliğe vurgu yapan 'En iyi oyuncu' ödülü verme yönündeki kararını desteklemek amacıyla, Türkiye'de ilk defa cinsiyetsiz ödül verileceği açıklanmıştı. Büyükşehir Belediyesi yönetim ve sorumluluğundaki Malatya Film Festivali'nin bu kararı Malatya ve Türkiye kamuoyunda tepkiyle karşılanmış ve bu nedenle Festivalin, 1-5 Aralık 2020 tarihinde yapılması öngörülen 10.'su iptal edilmişti.”

8 Aralık, Aydınlık

Doğu Perinçek: “Örneğin CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Deva Partisi, Gelecek Partisi'nin sanayici ve tüccardan yana siyaset önerdiklerine rastlayan var mı? Bakınız çok önemlidir, bugün küresel efendiler, etnik ve mezhepsel bölücülüğe, PKK'ya, FETÖ'ye, LGBT-İ'ye ve Sahte Solcu terör örgütlerine sahip çıkıyor ama sanayici ve tüccan sistemin kenarlarına sürdü.”

10 Aralık, Yeni Akit

Abdurrahman Dilipak: “Meydan LGBT'lilere kaldı. Artık insanın tanımına geldi sıra. Bir sürü "birey" doldurdu sokakları, meydanları. Bunlar "din, gelenek, ahlak ve ideolojiden izole" bir genom! Birtür canlı. Onları Chipleyip Neuralink'e bağladığımızda, bunlar birer Siborg'a, "nesne"ye dönüşecekler. Yani insan, hayvan ve makine arası bir mahluk! Bunların dini mi olur!”

11 Aralık, Doğru Haber, Olay (Van)

Türkiye Aile Meclisi: “Kadına şiddet bahanesinin arkasına saklanarak 'Toplumsal Cinsiyet Eşitliği, Toplumsal Cinsiyet Adaleti, cinsel deneyim, cinsel tercih ve cinsel yönelim' diye aileyi ifsat edenlerin kim olduklarını yaşayarak gördük. İnsanları birey diye tanımlayarak, din, ahlak ve gelenekten bağımsız, kişiyi kendisi yapan alametifarikaları kazıyıp yok etmekten söz eden bir anlayış günümüzde yasa gücünü arkasına alarak bizi şahsiyetsizleştirerek Toplumsal Cinsiyet diye fıtratının dışında fuhşiyat temelinde bir kimlikle tanımlama iddiasında bir düzen kurdular."

12 Aralık, Yeni Şafak

Ali Saydam: “Pandemide kriz dinlemeyen, kendi hazzından başka bir şeyi dikkate almayan, giyim-kuşam, saç-baş derdinde ve cinsel tercihler konusunda kendini sınırlamayan, aksine çeşitlemelere yönelen gökkuşağı renkleri gibi 'eğlenceli'bir kitle.”

14 Aralık, Batman Sonsöz

Şehmus Temiz: Maskelerle vücuda giren oksijen ayarı bozularak, dengeler ile oynandı. Eve kapatılıp ekrana kilitlenen insanlara, direk ve dolaylı şekilde verilecek mesajlarla, beslenmesi, giyinmesi, cinsel tercihi, siyasi görüşü hatta dini inancı sorgulatılıp yeniden dizayn edilmeye çalışıldı. Yani anlayacağınız oyuı büytk. Virüsü üretip, ilacını satma planları artık çok basit kalıyor. İşin birde aşı yapıp DNA yapısına zarar verme işi var maazallah!



Etiketler: medya
İstihdam