22/04/2022 | Yazar: Kaos GL

Aramızda Toplumsal Cinsiyet Araştırmaları Derneği, Boğaziçi Üniversitesi Cinsel Tacizi Önleme Komisyonu deneyimlerini; komisyonun ofis koordinatörü Cemre Baytok’un kaleme aldığı bir yayımla paylaştı.

Aramızda’dan “Üniversitelerde Cinsel Tacizi Önleme: Boğaziçi CİTÖK Deneyimi” yayımı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Aramızda Toplumsal Cinsiyet Araştırmaları Derneği Boğaziçi Üniversitesi Cinsel Tacizi Önleme Komisyonu (CİTÖK) deneyimlerini bir yayımla paylaştı. CİTÖK’ün ofis koordinatörü Cemre Baytok’un kaleme aldığı yayımı İnci Solak Akman ve Burcu Yılmaz Gündüz yayıma hazırladı.

“Üniversitelerde Cinsel Tacizi Önleme: Boğaziçi CİTÖK Deneyimi” isimli yayımın içeriği şöyle:

Giriş ve üniversitelerde cinsel taciz önleme, CİTÖK Ofis deneyimi, CİTÖK ve CİTÖK Ofisinin kuruluşu, CİTÖK Ofis dönem faaliyetleri, CİTÖK Ofis dönemi-Başvurular, Yöntem, İçerik, Çıktılar: Kazanımlar, eksikler, ihtiyaçlar, Sonuç.

Yayıma buradan ulaşabilirsiniz.

“Temel hedef üniversitelerin cinsiyetçi yapısını dönüştürmek”

Dernek yayımı şöyle tanıtıyor:

“Bugün dünyada ve Türkiye’de önde gelen üniversiteler toplumsal cinsiyet eşitliğini akademik üretimin ve kampüs hayatının vazgeçilmez bir parçası olarak görmekte ve bu doğrultuda eylem planları üretmektedir. Toplumsal cinsiyet eşitsizliği ile mücadelede temel hedefi üniversitelerin cinsiyetçi yapısını dönüştürmek olarak belirlemişlerdir. Bu saikle hareket eden üniversiteler topluma dönüştürücü çalışmalar yaparak örnek olmayı taahhüt ederler.

“Türkiye’de üniversitelerde cinsel tacizi önleme birimleri ve bu alandaki çalışmalar artmıştır. Bu birimler, dünyadaki muadilleriyle benzer misyonlara sahip olarak, üniversite yaşamında toplumsal cinsiyet eşitsizliğinden kaynaklanan ayrımcı tutum ve davranışların, diğer bir deyişle, cinsiyetçi yaklaşım ve cinsel taciz, saldırı ve cinsel şiddetin önlenmesi ve vakalar karşısında gerekli mekanizmaların işletilmesi amacıyla, akademisyenlerin çabası ve öğrencilerin desteğiyle, çalışmalarını sürdürmektedir.”

Kayyum rektör CİTÖK’e savaş açmıştı!

Nisan 2021’de Boğaziçi Üniversitesi’nin atanmış rektörü Melih Bulu, Boğaziçi Üniversitesi Cinsel Tacizi Önleme Komisyonu’nun (CİTÖK) ofis koordinatörünü ücretsiz izne çıkardı.

CİTÖK’ün ofis koordinatörü Cemre Baytok, ofisin tek çalışanıydı. Komisyon, Bulu’nun bu kararının ardından CİTÖK ofisinin çalışmalarının fiilen durduğunu duyurdu.


Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam