08/02/2021 | Yazar: Kaos GL

İnter Dayanışma, arkadaşı interseks olduğunu paylaşan biri için dikkat edilecek noktaları listeliyor.

Arkadaşlar için interseks Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Türkiye ve dünyadan interseks haklarına ilişkin gelişmeleri okurlarla buluşturmak amacıyla kurulan websitesi İnter Dayanışma, A Gender Agenda’nın (AGA) “Intersex for Friends” metnini Türkçeye kazandırdı.

“İnterseks hakkında anlaşılması gereken önemli bir nokta, bunun mutlaka birisinin cinsiyet kimliğini veya aslında kendisiyle ilgili herhangi bir şeyi değiştirmeye niyetli olduğu anlamına gelmemesidir. İnterseksin, bir kişinin cinsiyetindeki doğal, biyolojik farklılıklar hakkında konuşmak için kullanılan bir terim olduğunu bilmek önemli. Birisi size interseks olarak açılırsa, muhtemelen birisiyle konuşmaya ihtiyacı vardır. Belki interseks olduğunu yeni öğrendi ve bununla ne yapacağından emin değil. Belki bedeni hakkında bazı kararlar vermesi gerekiyor ve güvenecek birine ihtiyacı var.

Ancak, ne kadar güvenildiğiniz ile ilgili sınırları anlamak önemli. Soru sormak sorun değil, ancak interseks bireylerin bedenleri ve sahip oldukları spesifik çeşitlilik hakkında doğrudan sorular sorma konusunda düşünceli ve duyarlı olun. Muhtemelen kendi bedeninizle ilgili samimi sorulardan rahatsız olursunuz, bu yüzden kendinize sorulmasından rahatsız olacağınız şeyleri karşıdakine sormaktan da kaçının! Bunun yerine, sohbetin arkadaşınız tarafından yönlendirilmesine izin verin. Onların ihtiyaçları hakkında açık bir diyalog sürdürmek sorun değil, ancak gizlilik endişelerine karşı dikkatli olun ve mümkün olduğunca arkadaşınızın interseks olduğunu başkalarına söylemekten kaçının. Sonuçta, ifşa etmek sizin hakkınız ve işiniz değil.”

Yazının tamamını okumak için burayı ziyaret edin.


Etiketler: yaşam
İstihdam