15/08/2023 | Yazar: Kaos GL

İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası Komitesi, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan ve Onur Yürüyüşü gününde gözaltına alınan kişilerin GGM süreçlerine dair son güncellemeyi paylaştı.

“Arkadaşlarımız ‘adeta’ sürülüyor, GGM’ler arasında dolaştırılıyor” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası Komitesi, 25 Haziran’daki İstanbul LGBTİ+ Onur Yürüyüşü gününde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan beş kişinin hukuksuz bir şekilde gözaltına alınması ve ardından sevk edildikleri çeşitli şehirlerdeki Geri Gönderme Merkezlerindeki (GGM) süreçlerine dair son güncellemeyi paylaştı.

TIKLAYIN – Saçı pembe diye alındı, haftalarca geri gönderme merkezinde aç, susuz tutuldu!

“Sizler, bizi yerimizden etmeye çalıştıkça, biz beraber daha da kökleneceğiz!”

Komitenin paylaşımına göre gözaltına alınan İranlı mülteci Elyas, Urfa’da tutulduğu GGM’den belirli sürelerde Göç idaresine imza verme ve belirli bir şehirde ikamet etme şartıyla serbest bırakıldı. Libyalı göçmen ise 1 Ağustos tarihinde İstanbul’dan (Selimpaşa GGM) Edirne GGM’ye sevk edildi:

“Şu an hala GGM’de tutulmaya devam edilen Libya vatandaşı arkadaşımız için verilen idari gözetim kararına itirazımız, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü Kanunu’na muhalefet ettiği iddia edilerek reddedilmişti. Gönüllü avukatımız 3 Ağustos tarihinde Selimpaşa GGM’ye gittiğinde, arkadaşımızın İstanbul’dan Edirne’ye sevk edildiğini öğrendik. Bu sevk süreci ile planlanmış görüşmelerin nasıl etkileneceğini ise bilmiyoruz.

Arkadaşlarımız ‘adeta’ sürülüyor, GGM’ler arasında dolaştırılıyor. Avukatlarla iletişiminin kısıtlanması ve telefon hakkının hala verilmemiş olması bizi çok endişelendirmek ile birlikte, var olan dayanışmamız devam ediyor ve güçleniyoruz.

Sizler bizi baskılamaya çalıştıkça bizler daha hızlı çoğalıyoruz. Mücadelemiz büyüyor, ateşimiz körükleniyor! Translar gitmeyecek! Göçmenler gitmeyecek! Lubunyalar burada, mülteciler burada! Sizler, bizi yerimizden etmeye çalıştıkça, biz beraber daha da kökleneceğiz!”


Etiketler: insan hakları, mülteci, nefret suçları, onur yürüyüşü, dava
İstihdam