25/03/2021 | Yazar: Kaos GL

Bugün Boğaziçi Üniversitesi’nde dört öğrencinin “LGBTİ+ bayrağı taşıdıkları” gerekçesiyle sekizinin de destek eyleminde gözaltına alınmasının ardından öğrenciler üniversite önünde basın açıklaması yaptı.

“Arkadaşlarımız serbest bırakılana dek hiçbir yere gitmiyoruz!” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Boğaziçi’nde atanan rektör protestoları sırasında gökkuşağı bayrağı açtığı için bugün okulda ifade veren N.D.’ye destek olmak isteyen 4 öğrencinin “LGBTİ+ bayrağı taşıdıkları” gerekçesiyle gözaltına alınması ve akabinde gerçekleşen eylemde 8 öğrencinin daha gözaltına alınmasının ardından öğrenciler Üniversite önünde bir basın açıklaması yaptı.

Açıklamada öğrenciler, gözaltında olan 12 arkadaşlarını almadan hiçbir yere gitmeyeceklerini söyledi.

Açıklamanın ardından “Kurtuluş yok, tek başına, ya hep beraber ya hiç birimiz”, “Polis defol, üniversiteler bizimdir”, “İbneyiz, dönmeyiz, biz bu yoldan dönmeyiz” sloganları atıldı.

Açıklamanın tamamı şöyle:

“Gökkuşağı bayrağı açtığı için hakkında soruşturma açılan arkadaşımıza destek olmak için Güney Kampüs’ten Kuzeye Kampüs’e yürüyen 4 arkadaşımız polis tarafından ellerindeki bayraklar gerekçe gösterilerek gözaltına alındı.

“Arkadaşlarımızı geri almaya çalışırken Kuzey Kampüs’ten polis şiddetiyle sürüldük bu sırada 8 arkadaşlarımız daha işkenceyle gözaltına alındı.

“Şu anda Kuzey Kampüs’te polis ablukası altındayız. 12 arkadaşımızsa haksızca gözaltında tutuklamaktadır talebimiz açıktır arkadaşlarımız serbest bırakılana dek hiçbir yere gitmiyoruz.

“Gökkuşağı yasaklanamaz!

“LBGTİ+’lar kriminalize edilemez!

“Alışın buradayız!

 

 


Etiketler: insan hakları, nefret suçları, eğitim
İstihdam