25/03/2021 | Yazar: Kaos GL

Boğaziçi’nde polis LGBTİ+'ları temsil eden gökkuşağı bayrağı taşıyan 4 öğrenciye saldırdı ve alıkoydu. Arkadaşlarının alıkonulmasını protesto eden öğrencilere de saldırdı ve gözaltına aldı.

Boğaziçi’nde polis LGBTİ+ bayrağı taşıyan öğrencilere saldırdı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Fotoğraf: Boğaziçi Direnişi

Boğaziçi Üniversitesi’nin de yer aldığı Hisarüstüstü Mahallesi’nde 4 öğrenci “LGBTİ+ bayrağı taşıdıkları” gerekçe gösterilerek gözaltına alındı.

Bugün, Boğaziçi Üniversitesi rektör atanmasını protesto eylemleri sırasında gökkuşağı bayrağı taşıyan bir öğrenciye açılan disiplin soruşturması da vardı. 1 Şubat’ta polisin saldırdığı protesto gösterileri sırasında gökkuşağı bayrağı açan N.D., hakkında disiplin soruşturması “yukarı çıkıp elindeki LGBTİ+ flamasını salladığınız” ifadeleriyle açıldı. N.D., bugün soruşturma kapsamında ifade verecekti.

Arkadaşlarına destek olmak için üniversiteye girmeye çalışan öğrencilere polis saldırdı. Boğaziçi Üniversitesi’nin olduğu Hisarüstü’nde polis 4 kişiyi “LGBTİ+ bayrağı taşıdıkları” gerekçe göstererek gözaltına aldı.

Boğaziçi TV’nin canlı yayında aktardıklarına göre polis, “Ne olduğunuz umrumuzda değil. Bu bayrak yasak” da dedi. Ancak LGBTİ+ bayrağının neden ve nasıl yasaklandığına ilişkin hiçbir açıklama da yapmayarak keyfî şekilde alıkoydu.

Öğrenciler arkadaşlarının alıkonulmasını protesto etmek için üniversitenin Kuzey Kampüsü önünde buluştu. Polis öğrencilerin çevresini sardı. Salgını gerekçe göstererek öğrencilerin bir araya gelmesini engellemeye çalıştı. Öğrenciler, “Arkadaşlarımız serbest bırakılsın” ve “Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz” sloganları attı.

Polis, arkadaşlarına saldırıyı protesto eden öğrencilere de saldırdı. Bir köpeğe de tekme attı. Polis bu saldırıda en az 5 öğrenciyi gözaltına aldı.

Boğaziçi TV tüm gün yaşananları canlı yayınla aktarırken saldırının ardından bağlantı da koptu.

Detayları aktarmaya devam edeceğiz…


Video Haber İkon  İlgili Video:


Etiketler: insan hakları, nefret suçları, eğitim
nefret