04/08/2022 | Yazar: Kaos GL

Antep’te LGBTİ+ aktivistler, kentteki LGBTİ+ mücadelesini arşivlemek için dünden bugüne tüm fotoğraf, belge ve kayıtlarınızı quurantep@gmail.com adresine bekliyor.

Arşivleniyoruz lubunya! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Antep’te LGBTİ+ aktivistler, kentteki LGBTİ+ mücadelesini arşivlemeye hazır.

Gaziantep LGBTİ+ Dayanışması ve Topluluğu (Antep Queer) arşiv çalışması için kentte LGBTİ+ hakları için gerçekleşen dünden bugüne tüm fotoğraf, belge ve kayıtlarınıza talip. Antep Queer çalışmayı şöyle duyurdu:

“Gaziantep'te 17 Mayıs 2013 tarihinden bu yana süregelen politik bir LGBTİ+ mücadelesi gündemde. İlk defa 17 Mayıs 2013 tarihinde Gaziantep Üniversitesi içerisinde fobi+ karşıtı buluşmayla Antep'te bir araya gelen LGBTİ+'lar, yerelde LGBTİ+ mücadelesinin kıvılcımlarını oluşturdu.

“Nasıl örgütlendik? Antep'te kendimizi nasıl var ettik? Bu soruların cevabını vermek, yaşanmış deneyimleri korumak, hareketin birikimini ve taleplerini bir sonraki kuşağa aktarmak için arşivleniyoruz.

“Sen de geçmişten bugüne Antep'te katıldığın etkinlik, atölye, stand açma, merdiven boyama, bildiri dağıtma, film gösterimi ve basın açıklamalarında, mitinglerde, yürüyüşlerde, gösteri ve protestolarda açtığın bayrakların, dövizlerin görüntülerini, kayıtlarını ve kendi deneyimlerini tarafımıza aktararak arşivlenme sürecimizde bizimle dayanışmak ister misin?”

Arşiv çalışmasına destek olmak için quurantep@gmail.com adresine elinizdeki görüntü ve belgeleri yollayabilirsiniz.


Etiketler: yaşam, kent hakkı
nefret