11/11/2022 | Yazar: Aslı Alpar

Şair Arzu Bulut, Yapı Kredi Kültür Sanat Galeri’de “Hayat, Ölüm, Aşk ve Adalet” isimli güncel sanat sergisine bağlı “Aşk” temalı etkinlikte, şiir performansıyla yer aldı.

Arzu Bulut: “Arzu sadece aşka içkin değil hayata, yaşama, ölüme, adalete içkin” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Fotoğraflar: Elif Erdoğan ve Didem Rauf

Yapı Kredi Kültür Sanat Galeri’de 2 Ocak 2023’e dek ziyarete açık, “Hayat, Ölüm, Aşk ve Adalet” isimli güncel sanat sergisine bağlı 5 Kasım’da gerçekleşen “Aşk” temalı etkinlikte, Şair Arzu Bulut kendi şiirleriyle hazırladığı performansta yer aldı.

Farklı coğrafyalarda yaşanan adaletsizliklere aşk, umut ve direnişle bakmayı öneren serginin etkinliğinde şiirlerini okuyan Arzu Bulut KaosGL.org’a etkinliği anlattı.

Bulut, etkinliği sergiye dair düşüncelerini paylaşarak yorumladı:

“Sergide, hayata, ölüme, aşka ve adalete dair birçok eser var ve bu eserler kendi doğalarına içkin bir şekilde iç içe kurgulanmış. Ayrıca sergide çok sayıda queer sanatçının eserlerini de görmek mümkün.”

Bulut şiir performansını şöyle değerlendirdi:

“Sergi kapsamında gerçekleşen etkinliklerden biri de aşka dairdi ve bu beni davet ettikleri başlık oldu. Ben çalışmamda aşkın yaşam suyu olan arzuyu açmaya çalıştım. Arzu sadece aşka içkin değil hayata, yaşama, ölüme, adalete içkin bir şey olduğu için “Arzu engellenebilir bir şey değildir”i etkinliğimin ismi yaptım. Şiir performansı altında sergide toplanan temalara ait fotoğraflara, video ve ses enstalasyonlarına daha sesli daha kalabalık ve daha poetik bir hal katmaya çalıştım. On iki şiir okudum, bu şiirleri eserlere dağıttım. Her şiirle bir eseri açmaya onun dili ve sesi olmaya çalıştım.”

arzu-bulut-arzu-sadece-aska-ickin-degil-hayata-yasama-olume-adalete-ickin-1

István Zsíros’un “Sınrısız Aşk”’ına Arzu Bulut’tan “Veda Edası”

Şiirlerinin bazılarını da bizlerle paylaştı Arzu Bulut:

“Cumartesi annelerinin hak arayışlarının yer aldığı bir video performansına şu şiirmle ses oldum: “Rüzgara kaçar Galatasaray’a eseriz/ Cumartesi Annelerine/ Beni bul çığlıklarına karışırız/Haykırırız beni bul anne”. Bir başka eserse Sevgili István Zsíros’un “Sınrısız Aşk” fotoğrafında çok güçlü bir veda duygusuna kapılmıştım. Bu eser için de şu şiirimi okudum: “Bir veda edası taşıyorum/ açtığım makasların şehvetinde/ sürtündüğümde arzuya/ bir veda edası taşıyorum kalbimde/ arzumun öfkelendiği kalbimin etrafına güllerden barikatlar kurduğu/ onun çalmaya yeltendiği bir veda edası taşıyorum.”

Bulut “Sergiye ve etkinliğe gelip bizimle bu yolculuğa çıkanlarla sohbet ederek sona erdirdik” dedi. Sergi 2 Ocak 2023 tarihleri arasında Yapı Kredi Kültür Sanat Galeri’de ziyaret edilebilir.


Etiketler: kültür sanat, yaşam
İstihdam