18/01/2022 | Yazar: Kaos GL

ODTÜ LGBTİQAA+ Dayanışması, 20 Ocak'ta gökkuşağı merdivenlerini yeniden boyamaya ve yırtılıp atılan bayrağı yeniden asmaya çağırıyor.

“Aşkım, gel merdivenleri hep birlikte boyayalım” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) kampüsünde gökkuşağı merdivenlerinde asılı trans bayrağının parçalanmasının ardından, ODTÜ LGBTİQAA+ Dayanışması hem boyası akan merdivenleri yeniden boyamaya hem de yeniden bayrak asmaya çağırıyor.

Dayanışma’nın çağrısı şöyle:

“Hatırlayacağınız üzere birkaç hafta önce gökkuşağı merdivenlerinde asılı olan trans+ bayrağı transfobik bir saldırı sonucu parçalanıp yere atılmıştı.

“Bu olay sonrasında hem boyası akan merdivenlerini boyasını yenilemek ve oraya yeniden büyük bir bayrak asabilmek için yardım çağrısına çıkmıştık ve gereken her şey herkesin yardımıyla toplandı!

“Boyamayı ve merdivenlerin endamına yaraşır şekilde kocaman trans bayrağının asılışını 20 Ocak Perşembe günü şenlikli bir şekilde gerçekleştireceğiz.

“Kampüsteki tüm lubunyayı ve lubunya dostunu ODTÜ’de transfobinin asla barınamayacağını, buna izin vermeyeceğimizi söylemek üzere boyamaya davet ediyoruz! Destekleriniz için teşekkürler aşkım, şimdi gel merdivenleri hep birlikte boyayalım!”


Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam