30/12/2021 | Yazar: Kaos GL

Orta Doğu Teknik Üniversitesi kampüsü, gökkuşağı merdivenlerinde asılı trans bayrağı parçalandı. ODTÜ LGBTİQAA+ Dayanışması transfobik saldırıyı kınadı.

Trans bayrağına düşman…* Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) kampüsünde gökkuşağı merdivenlerinde asılı trans bayrağı parçalandı.

UniKuir.org’da yer alan habere göre ODTÜ Forum sayfası, 29 Aralık’ta sosyal medya hesabında, kampüsteki gökkuşağı merdivenlerinin başında bir ağaçta asılı duran trans bayrağının parçalanıp ağacın dibine atıldığını duyurdu.

ODTÜ’deki gökkuşağı merdivenleri ilk kez 2013’te Gezi Direnişi’nde öğrenciler tarafından boyandı. Okul yönetimi Haziran ayında en az 45 öğrenciye “merdivenleri gökkuşağı renklerine boyama” gerekçesiyle soruşturma açtı.

Soruşturmanın ardından okuldaki 51 öğrenci topluluğu ortak açıklama yayımladı ve nefret politikalarıyla LGBTİQAA+’ların görünmezleştirilmesine kamusal alanlarımızın gaspına karşı gökkuşağı ve trans bayrağı renklerine bürünen merdivenleri korumaktan vazgeçmeyeceklerini, duyurdu.

“Simgesel bir hale gelmiş bu yerde yapılan transfobik saldırıyı kınıyoruz”

ODTÜ LGBTİQAA+ Dayanışması, Twitter’da yayımladığı mesajda kampüste son zamanlarda artan nefrete dikkat çekti ve şunları söyledi:

“Kampüste son zamanlarda daha da sıklaşan fobik davranışlara bir yenisi eklendi.ODTÜ gökkuşağı merdivenlerinde asılı duran trans bayrağı bugün parçalanmış bir şekilde bulundu.  Simgesel bir hale gelmiş bu yerde yapılan transfobik saldırıyı kınıyoruz.”

* “Sana düşman, bana düşman, düşünen insana düşman! “, Nazım Hikmet Ran

 

 


Etiketler: insan hakları, nefret suçları, eğitim
nefret