16/02/2015 | Yazar: Ömer Akpınar

İstanbul’da Ataşehir Belediyesi, zabıta aracı plakasına sosyal medyadan gelen yoruma ‘Velev ki eşcinseliz!’ şeklinde yanıt verdi. Belediye, LGBT’ler için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını beyan etti.

Ataşehir Belediyesi’nden ‘GAY’ plakasına yanıt: Velev ki eşcinseliz! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
İstanbul’da Ataşehir Belediyesi, zabıta aracı plakasına sosyal medyadan gelen yoruma “Velev ki eşcinseliz!” şeklinde yanıt verdi. Belediye, LGBT’ler için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını beyan etti.
 
CHP’ye bağlı Ataşehir Belediyesi, zabıta aracı plakasının “GAY” harflerinden oluşmasına Twitter üzerinden gelen yoruma homofobi tuzağına düşmeden yanıt verdi.
 
GAY plakasına yanıt: Bizim için sorun değil
 
“#Ataşehir Belediyesi’ne bu plakayı emniyetten bilinçli çakmış olma ihtimalleri çok” tweet’ine belediyenin resmî hesabından gelen yanıt şöyle oldu:
 
“Öyleyse bile bizim için hiçbir sorun teşkil etmediğini bilmeleri gerekirdi... Velev ki eşcinseliz? :)”
 
Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, yanıtla birlikte “Belediye olarak vatandaşlarımıza hiçbir ayrım yapmadan hizmet veriyor olmanın gururunu yaşıyoruz” ifadelerini paylaştı.
 
Kadıköy Belediyesi de Lambda İstanbul’u etiketleyerek “Her türlü dışlama ve ötekileştirmeye karşı ‘alışın her yerdeyiz’” dedi.
 
LGBT mücadelesinden gurur duyuyoruz, desteğe hazırız
 
Ataşehir Belediyesi, kaosGL.org’un belediyenin LGBT’lere yönelik herhangi bir çalışması olup olmadığı yönündeki sorusunu yanıtlayarak LGBT’ler için verilecek her türlü desteğe hazır olduklarını söyledi:
 
2009 yılında kurulan ve başkanlığını Battal İLGEZDİ’nin yaptığı Ataşehir Belediyesi toplumun tüm kesimlerine hiçbir ayrım yapmadan “İnsan haklarına, insanların yaşama hakkına” saygı duyarak yerel hizmet vermektedir. İlçe genelinde verdiğimiz hizmetlerde hiçbir ayrım gözetmediğimiz gibi, ülke genelinde de her türlü ayrımcılığa karşı verilen mücadeleleri yasalar kapsamında destekliyoruz.
 
Bu bağlamda verdiğimiz ve vereceğimiz tüm hizmetlerde toplumu oluşturan tüm kesimlerle görüş alış verişi yapıyor, karşılıklı fikirlerimizi projelerimizi paylaşıyor, belediyemiz ilgili birimlerine iletilen projeleri de değerlendiriyoruz. Çalışmalarımızdaki tek kıstas “insan haklarına insanların özgürce yaşam” haklarına saygı ve sevgidir.
 
LGBT bireylerin, verdikleri haklı mücadele ile ülkemizin demokrasi, insan hakları ve özgürlük anlayışına müthiş etkide bulunduklarını düşünüyor ve gurur duyuyoruz. LGBT hareketi yalnızca kendi içerisinde değil, toplumdaki her birey için anlamlı ve pratikte de karşılığı olan önemli bir hareket. Özel olarak bir projemiz bu zamana dek olmadıysa da, verilebilecek her türlü destek için hazırız. 

Etiketler: yaşam
İstihdam