13/08/2014 | Yazar: Kaos GL

Ateizm Derneği, ateistleri hedef gösteren ifadelerinden dolayı Nihat Hatipoğlu’na dava açıyor.

Ateizm Derneği, Hatipoğlu’na dava açıyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Ateizm Derneği, ateistleri hedef gösteren ifadelerinden dolayı Nihat Hatipoğlu’na dava açıyor.
 
Türkiye’de yaşayan inançsız, dinsizlerin ve benzeri düşüncelere sahip olan kişilerin aynı çatı altında toplanarak toplumumuzu bu konularda bilinçlendirmek, dinsiz ve inançsız bireylerin kendi arasında yardımlaşma ve dayanışma sağlamalarını, sosyal alanda örgütlenmelerini ve hukuki dayanışmalarını sağlamak amacıyla hukuki ve sosyal platformda dini baskı ile mücadele etmek için kurulan Ateizm Derneği Nihat Hatipoğlu’na dava açıyor.
 
Hatipoğlu’nun, hiçbir bilimsel ve dinsel temele dayanmadan sadece Ateistleri şeytanın çocuğu ve şeytana tapan ve toplumdaki bütün kötülüklerin baş sorumlusu olarak gösterme çabası içine girerek, toplumda var olan ateistlere karşı insanlara kin ve nefret aşılamaya çalıştığını kaydeden Ateizm Derneği yaptığı yazılı açıklamada şunları belirtti:
 
Hatipoğlu insanları kin ve düşmanlığa sevk ediyor
“Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu’nun bilerek ve isteyerek bu ve buna benzer ifadeler kullanarak toplumda yaşayan insanlar arasında bir ayrımcılık yaratma ve toplumdaki bazı kesimleri ötekileştirme gayreti içinde olduğu bellidir. Toplumdaki genel kanıyla Ateist olarak bilinen, farklı düşünce ve felsefi akımları benimsemiş olan kişileri toplum nezdinde küçük düşürmek aşağılamak ve hedef göstererek halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek istemektedir.”
 
Ateizm Derneği Maraş, Malatya, Çorum ve Sivas katliamlarını hatırlatarak, “Bu katliamlar hep bu tarz insanların ve toplumda belirli bir konumda bulunan ve kitleleri yönlendirebilecek ve sözü dinlenebilecek bu kişilerin halkı galeyana getirerek ve açık hedef göstererek yapmış oldukları konuşma ve ötekileştirme söylemleri ile ortaya çıkmıştır” dedi.
 
Hatipoğlu ne demişti?
ATV’de 14 Temmuz’da yayınlanan “Nihat Hatipoğlu ile İftar Saati” programında Hatipoğlu seyircilerden gelen bir soruyu yanıtlarken, “Her ateist aslında Allaha sığınıyor. Ben hiçbir ateisttin Allah’ı inkar ettiğine inanmıyorum, inkar ediyoruz diyenler yalan söylüyor. Çünkü hepsi sıkışınca Allah’ım demeye başlıyor. Aciz kalınca Allah’ım Yarabbi’m demeye başlıyor gözleri sağa sola dönüyor ne ateisti” demişti.
 
Hatipoğlı sözlerine ateistleri hedef göstererek devam etmiş ve Şeytan’ın ateistlerden daha temiz olduğunu söylemişti: “Her şey Allah’ın varlığının delilidir onun için hiçbir ateistin Allah’ı inkar ettiğine inanmıyorum şahsen. Şeytan bile Allah’ı inkar etmiyor Şeytan ne diyor Allah’ım beni ateşten yarattın. (Arapça bir şeyler söylüyor)… beni yarattın diyor farkında. Ee! ateistlerin en büyük babası Şeytan, yani öyle sayılırsa Şeytan onlardan çok daha temizdir.”
Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu bununla da kalmayıp ertesi gün yine aynı adlı programda ve yine bir soru üzerine belirtilen bu ifadelere ek olarak ikinci kez ateistleri hedef göstermişti:
 
“İlk inkarcı da şeytandır ama Şeytan Allah’ı inkar etmemiştir, büyüklenmiştir bundan dolayı şeytanlık vasfını kazanmıştır. İnançsız olanlara çelmeyi de ve inançsız olanlara oltayı da Şeytan atar bu nedenle hepsinin lideri şeytandır dedim. Babaları yani mecazi anlamda babaları bu işin şeytandır dedim.” 

Etiketler: yaşam, din/inanç
İstihdam