11/09/2017 | Yazar: Kaos GL

Faytonda koşturulan atlar hayatını kaybetmeye devam ediyor.

Atın ölümü ‘fayton sefasından’ olmasın! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Faytonda koşturulan atlar hayatını kaybetmeye devam ediyor.

Nostalji gerekçesiyle sürdürülen atlı faytonculuk, ortalama ömrü yirmi yıl olan atların erken ve acı içinde ölmelerine neden oluyor. Son olarak Büyükada Mavi Kulübün önünde faytonda koşturulan atlardan birisi daha hayatını kaybetti. Tanıklar sosyal medyada olay yerinden çektiği fotoğrafları paylaşırken faytoncunun hiçbir şey olmadan tek atla yola devam ettiğini yazdı.

Adana’da olumlu bir gelişme: Atlı fayton yasaklandı

Fayton sömürüsü atların hayatına mal olmaya devam ederken Ağustos ayında, Adana’da faytonda koşturulan bir atın ölümünün medyaya yansımasının ardından Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, kent içinde atlı faytonu yasakladı. Adana’da artık yalnızca elektrikli faytonculuk yapılabiliyor.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü elektrikli faytonda.

Özellikle turistik mekânlarda devam eden faytonculuk, yazın aşırı sıcakta, aç susuz çalıştırılan, kırbaçlanan, burnundan kan gelene kadar koşturulan, tüm yaz sömürüldükten sonra kışın açlığa ve soğuğa terkedilen atlar için “Faytona Binme Atlar Ölüyor İnisiyatifi" uzun bir zamandır mücadele ediyor. Atlı faytonculuğun yasaklanması için İnisiyatif’in açtığı imza kampanyasına buradan ulaşabilirsiniz.


Etiketler: yaşam, ekoloji
İstihdam