21/03/2014 | Yazar: Yıldız Tar

Avcılar Meis Sitesi’nde Tuğrul Selçuk’un trans kadınları darp etmesine ilişkin davanın 3. duruşması görüldü. Saldırı anına ilişkin kayıtlar incelenecek.

Avcılar’da Translara Saldırı Davasında Görüntüler İncelenecek Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Avcılar Meis Sitesi’nde Tuğrul Selçuk’un trans kadınları darp etmesine ilişkin davanın 3. duruşması görüldü. Saldırı anına ilişkin kayıtlar incelenecek.
Avcılar Meis Sitesi’nde trans kadınlara dönük linç ve saldırıların ardından açılan davalar devam ediyor.
 
Meis Sitesi’nde oturan ve translara dönük saldırıları örgütlediği belirtilen Tuğrul Selçuk’un Temmuz 2013’te E.Ç. isimi bir trans kadını darp etmesi ve silikonlarını patlatmasına ilişkin açılan davanın üçüncü duruşması Küçükçekmece 3. Sulh Ceza Mahkemesi’nde görüldü.
 
Linç, sadece tepkiymiş!
Saldırgan Tuğrul Selçuk daha önceki ifadesini tekrarlayarak, E.Ç.’nin kendisine laf attığını, E.Ç.’yi darp etmediğini, sadece “itelediğini” iddia etti. Meis Sitesi’nde translara dönük linç girişimlerinde bulunduklarını itiraf eden Selçuk şöyle konuştu:
 
“Travesti olan müdahil bizden 2 blok ötede oturmaktadır. Travestilerin oturdukları binalarda mahallelinin çevreye rahatsızlık verdikleri için tepkileri televizyonlarda da yer aldı. Kendisine vurmadım. İddiaları reddediyorum.”
 
Selçuk trans kadınların seks işçiliği yaptığını ve bundan “rahatsız” olduklarını iddia ederken, E.Ç. ise bir pavyonda çalıştığını, çevreye herhangi bir rahatsızlık vermediğini belirtti.
 
“Saldırılardan sonra Ankara’ya taşınmak zorunda kaldım”
Selçuk’un saldırılarına maruz kalan bir başka trans kadın ise, Meis Sitesi’ndeki saldırılardan sonra Ankara’ya taşınmak zorunda kaldığını belirtti.
 
Stajyer Avukat Levent Pişkin olay anına ilişkin polis karakolundan ve çekim yapan İMC TV’den görüntülerin istenmesini talep etti. Mahkeme heyeti görüntüler için karakola ve İMC TV’ye müzekkere yazdı. Dava 12 Mayıs’a ertelendi.
 
Transların barınma hakkına saldırı
Konuya ilişkin kaosGL.org’a konuşan Levent Pişkin, dava olumlu sonuçlanırsa transların barınma hakkına saldırılara ilişkin hukuki korunma sağlanabileceğini kaydetti. Selçuk Tuğrul’un diğer saldırılarının da dosyaya ekleneceğini vurgulayan Pişkin şöyle konuştu:
 
“Trans kadınların saldırılardan sonra Avcılar’dan ayrılmak zorunda kaldıkları kayda geçirilmiş oldu. Bu dava olumlu sonuçlanır ve ceza çıkarsa; adalet tatmini sağlayacak ve translara dönük saldırıları önleme yolunda emsal teşkil edecek. Yine transların barınma hakkına saldırı bağlamında bu dava ilk özelliği taşıyor.” 

Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam