09/12/2020 | Yazar: Mertkan Gacar

Avrupa Parlamentosu üyesi 8 siyasetçi ODTÜ LGBTİ+ Onur Yürüyüşü davasında yargılanan LGBTİ+ hak savunucuları ile dayanışma açıklamaları yayınladı.

Avrupa Parlamentosu üyelerinden ODTÜ Onur Yürüyüşü’yle dayanışma Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nde görülecek ODTÜ LGBTİ+ Onur Yürüyüşü davası öncesi Avrupa Parlamentosu üyesi 8 milletvekili destek açıklamaları yayınladı.

Ünikuir Derneği’nin dayanışma çağrısına yanıt veren parlamenterler #ODTÜRengineKavuşsun ve #BenimOnurYürüyüşüm etiketlerini kullanarak, Twitter’dan video ve açıklamalar paylaştı.

Sergey Lagodinsky: Temel haklar AB sınırlarında bitmiyor. İşte bu yüzden geçen yıl ODTÜ’de Onur Yürüyüşü’ne katılan ve yarın İnsan Hakları Günü’ne yargılanacak 19 kişiyle dayanışma içindeyim.

Sirpa Pietikainen: Cinsel haklar insan haklarıdır. LGBTİQ+ kişiler insandır ve dolayısıyla hakları da insan haklarıdır. Herkes kendisi olabilmeli ve kim olduğunu kutlayabilmelidir.

Nacho Sanchez Amor: Sadece dövülüp gözaltına alınmakla kalmayıp 19 aktivist 10 Aralık’ta İnsan Hakları Günü’nde ODTÜ’de barışçıl bir Onur Yürüyüşü sebebiyle yargılanıyor. Temel haklar keyfi olarak sınırlanamaz çünkü LGBTİ+ kişileri ilgilendiriyor.

Marc Angel: Ankara ODTÜ’den 19 kişi, Mayıs 2019’da kampüslerinde bir onur etkinliği düzenledikleri için yargılanacak. Avrupa, toplanma özgürlüğü ve Türkiye’de LGBTİQ haklarını destekliyor.

Gaby Bischoff: Onur suç değildir! ODTÜ rengine kavuşsun.

Terry Reintke: ONUR ÖZGÜRLÜK DEMEKTİR

ODTÜ Onur Yürüyüşü organizatörlerinin eşitlik ve özgürlük için mücadele ettikleri için tamamen asılsız suçlamalarla karşı karşıya kaldığı Ankara’yla dayanışma.

Yanınızdayız.

Ernest Urtasun: Türkiye’de yarın ODTÜ’den 19 kişi 2019’da kampüste onur etkinliği düzenlediği için yargılanacak. Duruşma LGBTİ bireylerin temel haklarının keyfi olarak sınırlanmasına tehlikeli bir emsal teşkil edebilir.

Andreas Schieder: Bana göre Onur, LGBTİ+ toplumuyla dayanışma içinde olmak anlamına geliyor. Bu hafta Türkiye’deki aktivistlerin dayanışmamıza ihtiyacı var. Oradaki mahkemeler, LGBTİ etkinliklerinin yasaklanmasına karşı toplanma özgürlüğünü korumalıdır.

TIKLAYIN - 10 Aralık’a doğru: Dünden bugüne ODTÜ Onur Yürüyüşü davası


Etiketler: insan hakları
İstihdam