28/01/2008 | Yazar: Kaos GL

İstanbul Valiliği’nin eşcinsel örgütü Lambdaistanbul LGBTT Derneği’nin kapatılmasına yönelik açtığı davaya Avrupalı eşcinsellerden de tepki geldi.

İstanbul Valiliği’nin eşcinsel örgütü Lambdaistanbul LGBTT Derneği’nin kapatılmasına yönelik açtığı davaya Avrupalı eşcinsellerden de tepki geldi. Paris’ten Lizbon’a, pek çok kentte Lambdaistanbul’a destek vermek için yürüyüş düzenlendi.

Madrid, Barcelona, Paris, Brüksel, Marsilya, Strasburg ve Lizbon kentlerindeki eşcinsel örgütleri, hakkında kapatılma davası bulunan Lambdaistanbul LGBTT Derneği’ne destek vermek için yürüyüş düzenledi.

İspanyol eşcinseller yürüyüş sonrasında yaptıkları açıklamada, ‘Özellikle Avrupa Birliği’ne (AB) girmek için aday olan bir ülkenin, bu tip davalarla, demokrasi ve insan hakları yolunda neler kaybedeceğini hesaba katması gerekir. 2007 yılında Türkiye’de 16 transeksüel öldürüldü ve transeksüellere baskı için özel olarak polis içinde bir birim var’ yorumunda bulundular.

İstanbul Valiliğinin Medeni Kanun ve Anayasayı öne sürerek ‘ahlaka aykırı’ olduğu gerekçesiyle Lambdaistanbul LGBTT Derneği’ne açtığı davanın üçüncü duruşması 31 Ocak 2008 tarihinde görülecek.

Kaynak: Akşam, Milliyet, 28 Ocak 2008

Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam