05/07/2010 | Yazar: KAOS GL

Avrupa'nın birçok başkentinde düzenlenen 'Gay Pride' yürüyüşüne milyonlarca kişi katıldı. 

Avrupa’da Milyonlar Yürüdü Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Avrupa'nın birçok başkentinde düzenlenen 'Gay Pride' yürüyüşüne milyonlarca kişi katıldı. 

İspanya’nın başkenti Madrid’deki yürüyüşe dünyanın birçok yerinden 1 milyonu aşkın kişi katıldı. Madrid’in merkezindeki Alcala Kapısı, Cibeles Meydanı ve Gran Via Sokağı’nda akşam saatlerinde başlayıp gece yarısına kadar süren yürüyüşte İspanyol siyaset ve sanat dünyasından da birçok isim yer aldı. Kutlamalar, Avustralyalı şarkıcı Kylie Minogue’un gece yarısı verdiği konserle sona erdi. 

İsrailli eşcinseller adına bir kişi
Organizasyon, 31 Mayıs’ta İsrail’in Gazze’ye insani yardım götüren filoya saldırısı ve dokuz kişinin öldürülmesi olayından dolayı İsrailli eşcinselleri taşıyacak TIR’ın kortejden çıkarılmasına karar verdiği için, İsrailli eşcinseller adına davet edilen bir kişi yürüyüşe katıldı.
 
Londra’da Eşitlik Bakanı da yürüdü
Londra’da yürüyen 1 milyon kişi arasında, Eşitlik Bakanı Lynne Featherstone da vardı. Londra, 2012’de de Dünya Gay Pride’a ev sahipliği yapacak.
 
Viyanalı eşcinseller, yürüyüş sırasında heteroseksüel eşlerle aynı haklara sahip olmak istediklerini belirtti. Roma’da binlerce kişinin katılımıyla yapılan gösterideyse Vatikan’ı eleştiren pankartlar açıldı.
 

Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam