02/08/2012 | Yazar: Kaos GL

Bir otel odasında ölü bulunan Ankara Barosu avukatlarından Serkan Sönmez’in ölümüyle ilgili yürütülen soruşturmada, otel odasına gelen masör M.P.’nin tanık olarak ifadesi alındı.

Avukat Otel Odasında Ölü Bulundu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Bir otel odasında ölü bulunan Ankara Barosu avukatlarından Serkan Sönmez’in ölümüyle ilgili yürütülen soruşturmada, otel odasına gelen masör M.P.’nin tanık olarak ifadesi alındı. M.P., emniyetteki ifadesinde, “Masaj salonunda tanıştık. Beni davet etti. 500 lira karşılığı birlikte olduk. Ölümüyle ilgili bilgim yoktur” dediği iddia edildi. Polis, Adli Tıp Kurumu’nun hazırladığı ön otopsisinde cinayet bulgusuna rastlanmadığının belirtildiğini bildirdi.
 
Serkan Sönmez, geçen cuma günü Ankara’dan İstanbul’a gelerek lüks bir otele yerleşti. 2 günlük rezervasyon yapan Sönmez, kapıya da “rahatsız etmeyin” uyarısını koydu. Sönmez, pazar günü çıkış işlemini yapmadı. Bunun üzerine yedek anahtarla kapı açıldı. Otel görevlileri, ağzından kan gelen Sönmez’in cesediyle karşılaştı. Polise haber verildi. Olay yeri inceleme ekipleri, ceset ve odada yaptıkları incelemede, Sönmez’in vücudunda darp ya da kesici, delici alet izine rastlamadı. Ancak üzerinde jartiyer ve transparan kıyafet vardı. Odada yapılan aramada ise, bonzaiye benzediği belirtilen uyuşturucu madde, cinsel gücü arttırıcı hap, kullanılmış prezarvatifler ve içki şişeleri bulundu.
 
Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Swissotel’in güvenlik kamera görüntülerini inceledi. Serkan Sönmez’in, cuma günü ticari bir taksiyle otele gelerek odasına yerleştiği belirlendi. Görüntülerde bir kişinin cumartesi gece yarısı Sönmez’le birlikte ve pazar günü yalnız olmak üzere iki kez otele geldiği belirlendi. Otele, iddia edildiği gibi ikinci bir kişinin gelmediği tespit edildi. Otele geldiği otomobilin plakasından adresi bulunan M.P.’nin Beşiktaş’ta masaj salonunda çalışan bir masör olduğu belirlendi. Tanık olarak ifadesi alınan M.P., “Avukat Serkan Sönmez, 4 ay önce çalıştığım masaj salonuna geldi. Tanıştık. Önceki gün tekrar masaj salonuna geldi ve bana cinsel birliktelik teklif etti. Para vereceğini söyleyince kabul ettim. Swissotel’de ilk gün beraber geldik. Odaya çıktık. 3 saat kaldım. 2 defa ilişkiye girdik. Bana 500 liraya yakın para verdi. Otelde alkol aldı. Ben odadan ayrılırken içmeye devam ediyordu. İkinci gün odanın kartını vermek için otele tekrar gittim. Kısa süre odada kaldım, ilişkiye girmeden otelden ayrıldım. Ölümü ile ilgili bilgim yoktur” dedi. M.P., alınan ifadesinin ardından savcılık talimatıyla emniyetten ayrıldı.
 
Bu arada, otele ticari taksiyle geldiği belirlenen Sönmez’in odada bulunan 2 valizi, bir miktar parası ve kişisel eşyalarının ailesine teslim edileceği ifade edildi. Odada, çalındığı iddia edilen Sönmez’e ait otomobilin anahtarı bulundu. Otomobilin de Ankara’da havalimanı otoparkında olduğu tespit edildi. Serkan Sönmez’in ailesi ve yakınları cinayete kurban gittiği iddialarını dile getirirken polis, olayda cinayet bulgusuna ulaşılamadığını söylüyor. Emniyet, Adli Tıp Kurumu’nun hazırladığı ön otopsi raporunda, cinayet bulgusuna ulaşılamadığının belirtildiğini bildirdi. Polis, Sönmez’in ölümüyle ilgili raporun 2-3 ay içinde netlik kazanacağını belirtti.

Etiketler: yaşam
İstihdam