26/11/2020 | Yazar: Kaos GL

Genç LGBTİ+ Derneği, Hande Buse Şeker’i öldüren Volkan Hicret’in müebbet hapis cezası almasına ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Avukatlar Hande Buse Şeker davasını değerlendiriyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Av. Mahmut Şeren ve Av. Kerem Dikmen, Hande Buse Şeker davasına ilişkin Genç LGBTİ+ Derneği’nin basın toplantısında konuştu.

Geçtiğimiz yıl öldürülen seks işçisi trans kadın Hande Buse Şeker davasının sekizinci duruşması bugün (26 Kasım) İzmir 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Diyarbakır Barosu davaya müdahil olma talebinde bulundu ancak mahkeme heyeti bu talebi reddetti.

Hande Buse Şeker’in vekilleri sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına ve üzerine atılı diğer suçların üst sınırından cezalandırılması talepleriyle beyanlarını sundu. Bu davanın trans kadınlara yönelen nefret suçlarıyla mücadele için önemini vurguladı.

Duruşmada Hande Buse'nin ablası, yaşanan cinayetten sonra hastalığı ilerleyen annelerinin iki gün önce vefat ettiğini söyledi. Annesinin son arzusunun sanığın en ağır cezayı alması olduğunu belirtti.

Davaya müdahil olan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı vekili de sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ve diğer atılı suçların üst sınırından cezalandırılmasını talep etti.

Görevde olmadığı sırada, polis silahıyla Hande Buse Şeker’i 9 Ocak 2019’da Şeker’in Alsancak’taki evinde gasp eden, cinsel saldırıda bulunan ve öldüren, evdeki arkadaşını ise yaralayan polis memuru Volkan Hicret müebbet hapisle cezalandırıldı.

Hicret hakkında kasten öldürme suçundan müebbet, nitelikli cinsel saldırı suçundan 21 yıl, nitelikli yağma suçundan 3 kez 5 yıl 6 ay, yaralama suçundan 2 kez 9 ay, kişinin hatırasına hakaret suçundan 2 yıl hapis cezasına hükmedildi.

Mahkeme, Hicret’in haksız tahrik ve iyi hal indirimi taleplerini reddetti. Öte yandan Şeker’in avukatlarının ağırlaştırılmış müebbetle cezalandırılması talebi de reddedilmiş oldu.

Genç LGBTİ+’nın basın toplantısını aşağıdan izleyebilir, avukatların davayı değerlendirdiği KaosGL.org haberine ise şuradan ulaşabilirsiniz.


Video Haber İkon  İlgili Video:


Etiketler: insan hakları, kadın, nefret suçları
İstihdam