21/01/2013 | Yazar: Kaos GL

Yapılacak değişiklikle birlikte Avustralya sporunda nefret söylemleri, ırk ayrımcılığı suçuyla aynı düzeye taşınacak.

Avustralya Sporda Homofobiyi Yasaklıyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Avustralya ulusal ayrımcılıkla mücadele yasa tasarısı, spor dünyasındaki homofobi içeren ifadelerin kullanımını yasa dışı hale getiriyor. Ancak kiliseler, istediğini yasal olarak dışlamaya devam edebilecek.
İzleyicilerin homofobik tezahüratları, soyunma odalarında oyuncuların homofobi içeren küfürleşmeleri… Hepsi pek yakında Avustralya hükümetinin İnsan Hakları ve Ayrımcılıkla Mücadele yasa tasarısıyla yasaklanacak.
 
Tasarı, Avustralya’da mevcut ulusal ayrımcılıkla mücadele yollarını tek kanun çatısı altında toplayacak ve ilk kez ülke çapında cinsel kimlik temelli ayrımcılığı yasaklayacak.
 
Avustralya İnsan Hakları ve Fırsat Eşitliği Komisyon Başkanı Gillian Triggs, Cuma günü oyunculardan, antrenörlerden ve izleyicilerden bu konuda hassasiyet göstermeleri konusunda uyarıda bulundu.
 
Triggs, News Ltd newspapers gazetesine verdiği demeçte, spor alanında ya da seyirce tarafından yapılan istismarın bundan böyle tacize gireceğini belirtti.
 
Triggs, ‘Antrenör, oyuncusuna sahada ibne diye bağırıyorsa ortada taciz ya da ayrımcılık var demektir.’ diye belirtti.
 
Yapılacak değişiklikle birlikte Avustralya sporunda nefret söylemleri, ırk ayrımcılığı suçuyla aynı düzeye taşınacak.
 
Ancak Avustralya hükümeti dini gruplara gerekli gördüklerinde, kendi inançlarına uygun davranmadığını bahane ederek kişilere yasal olarak ayrımcılık yapabilmeye devam etmesi konusunda güvence vermekten de geri durmadı. Yani, dini gruplar ve sahip oldukları hastaneler, özel okullar, huzurevleri, bankalar ve sigorta şirketleri, gey ve lezbiyenleri işten atabilmeyi ve onlara hizmet vermeyi reddedebilmeyi sürdürebilir.
 
Haber: Ali And Maybek / Kaos GL 

Etiketler: yaşam, spor
İstihdam