25/01/2011 | Yazar: Anıl Üver

Avusturyalı eski formula şampiyonu ve Niki Fly havayolları sahibi Nikolaus “Niki” Lauda, Avusturya’nın TRT’si ORF’e, Dansçı Yıldızlar programında ünl&u

Avusturya Kültüründe Erkek Erkeğe Dans Etmezmiş! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Avusturyalı eski formula şampiyonu ve Niki Fly havayolları sahibi Nikolaus “Niki” Lauda, Avusturya’nın TRT’si ORF’e, Dansçı Yıldızlar programında ünlü gey şovmen Alfons Haider’in bir erkekle dans etmesine izin vermemeleri çağrısında bulundu.
 
Lauda, ORF genel yönetmeni Alexander Wrabetz ile yaptığı görüşmede, halkın ödediği vergilerle finanse edilen kanalın bu tür programlar aracılığıyla eşcinselliğin propagandasını yapmaması gerektiği mesajını iletti. Lauda, “bizim kültürümüzde erkekler kadınlarla dans ederler. Böyle giderse bir zaman gelecek heteroseksüel olduğumuz için özür dileyeceğiz. Ve televizyonda bunları izleyen çocuklar ne düşünecekler. Çocuklar, gençler bunları taklit edecekler”.
 
İzleyicilerin %90’ının da buna tepki vereceğini iddia eden Lauda, reyting uğruna geleneklere aykırı ve eşcinselliğe özendirici programların sunulmasını onaylamadığını belirtti. Eşcinsellere karşı olmadığını, firmasında pek cok eşcinsel personelin bulunduğunu söyleyen Lauda, çocuklara ve gençlere yanlış roller sunulmasını doğru bulmadığının altını çizdi.
 
Lauda’nın bu homofobik çıkışına tepkiler yağdı. Yeşiller Partisinin Avrupa Parlamentosu üyesi Ulrike Lunacek ve yine Yeşiller Partisinin eşcinsel grubu sözcülerinden Marco Schreuder, eşcinsel inisiyatifi HOSI başkanı Christan Högl, Lauda’yı 12 Şubat’ta yapılacak olan, eşcinsel, heteroseksüel ve queer çiftlerin katıldığı geleneksel Regenbogenball’a (Gökkuşağı Balosu) ve haziran ayında düzenlenecek olan onur haftası etkinliklerine davet ettiler.
 
Bu haber oe24.at’den yararlanılarak hazırlandı.
 

Etiketler: yaşam, dünyadan
nefret