25/03/2021 | Yazar: Kaos GL

Aydın Barosu, sosyal medyada Fırat Kaya isimli erkeğin, “sapık gay” diyerek bir kişiye saldırdığı görüntüleri Instagram’da yayınlaması üzerine açıklama yaptı.

Aydın Barosu’ndan homofobik nefret saldırısına karşı açıklama Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Aydın Barosu, sosyal medyada “Fırat Delikanlı” ismini kullanan bir Fırat Kaya isimli erkeğin, “sapık gay” diyerek bir kişiye saldırdığı görüntüleri Instagram’da yayınlaması üzerine açıklama yaptı.

Baro açıklamasında, soruşturma yetkisinin Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığında olduğu ve süreci Kocaeli Barosu adına Baro Başkanı Av. Bahar Gültekin’in takip ettiğini, adaletin bir an önce yerine gelmesi için Aydın Barosu’nun da konunun takipçisi olduğunu belirtiyor.

Açıklamanın tamamı şöyle:

“İşitme engelli olan bir yurttaşımızın, özellikle cinsiyet kimliği ve cinsel yönelimi nedeni ile adı Fırat Delikanlı olarak geçen kişi tarafından işkenceye tabi tutulduğu insanlık dışı görüntülerin sosyal medya aracılığı ile tarafımıza ulaşması üzerine, bu vahşi olayın Aydın’da yaşandığı haberlerinin yer alması nedeniyle Baro Başkanlığımızca derhal konuyla ilgilenilmiştir.

“Araştırmalarımız sonucunda; olayın Kocaeli ilimizde gerçekleştiği, bu nedenle soruşturma yetkisinin de Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığında olduğu, Aydın’la bir ilgisinin bulunmadığı, haberlerde Aydın şeklinde geçmesinin sebebinin muhtemelen müştekinin Aydın ilinde ikamet etmesinden kaynaklandığı anlaşılmıştır.

“Bu insanlık dışı olaya ilişkin soruşturmanın halen Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülmekte olduğunu, gerçek adı F.K. olan şüphelinin birçok suçtan dolayı suç kaydının bulunduğunu, Kocaeli Barosu adına bizzat Baro Başkanı Av. Bahar Gültekin Candemir’in konuyu yakından takip ettiğini, şüphelinin derhal yakalanarak yargı önünde işlediği suçun hesabını vermesini beklediğimizi, adaletin bir an önce yerine gelmesi noktasında Kocaeli Baromuz ile birlikte olayın takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz.”


Etiketler: insan hakları, nefret suçları
nefret