16/02/2010 | Yazar: Kaos GL

Geçirdiği beyin kanaması nedeniyle hâlâ evinde bakım altında olan arkadaşımız, yönetmen Aydın Öztek ve ailesi ile dayanışmak için hepinizi 17 Şubat Çarş

Geçirdiği beyin kanaması nedeniyle hâlâ evinde bakım altında olan arkadaşımız, yönetmen Aydın Öztek ve ailesi ile dayanışmak için hepinizi 17 Şubat Çarşamba günü Beyoğlu Haymatlos'a bekliyoruz.
Ege'nin İki Yakasından Şarkılarla..
”Uzun yıllar aynı imparatorluk topraklarında yaşayan Türkler ile Rumlar, sevinçte ve yasta aynı müzikle birbirlerini anlayabilmekteydiler. Onlar Anadolu’nun müziğini türü ne olursa olsun birlikte üretmişlerdi. Bu kaynaşmış toplumlar ne olduysa oldu, birgün biribirlerinden koparıldılar, ayrıştırıldılar ve mubadeleye zorlandılar. Ama her iki taraf da kin, nefret ve düş kırıklıklarına karşın, ortak ezgilerine sımısıkı sarılarak sahip çıktılar. Bu ortak ezgilerde onların geçmişleri ve benlikleri de gizliydi. Birlikte yaşanılan süreç aynı zamanda müziğin toplumsal bir eleştiriyle politikalaşmasında etkin bir rol oynadı. Ortak ezgiler her iki tarafta da modern dünyaya uyum göstermek adına çok sesli boyutlarıyla günümüze dek ulaştılar.”
Berrak Taranç, İki Kıyının Müziği
Laterna; aralarına çizilmiş yapay sınırlara inat aynı ezgilerle coşan ve aynı denizin tuzundan beslenen İzmir, İstanbul ve Pire’nin şarkılarını sergiliyor.
Ege müziğinin geleneksel örneklerinden günümüz popüler formlarına kadar uzanan geniş bir yelpazede çeşitli şarkılar (rebetiko, laika; xasapiko, çiftetelli, kalamatia, sirtaki, karsilama) sunan Laterna, müzik yolculuğuna Boğaziçi Üniversitesi yıllarında başladı. 2007’den itibaren düzenli olarak İstanbul’un en önemli canlı müzik mekanlarında birçok konser veren grubun amacı, deneysellikten ödün vermeden, kültürlerin ve elbette ki müziğin geçirdiği/geçiriyor olduğu değişimin farkında olarak müzik piyasasında kendine alternatif bir yer edinmek, bunu yaparken de tattığı keyfi bir nebze olsun dinleyenlerinin kulaklarına çalabilmek.

”Her şeye karşın müzik barış için önemlidir” cümlesiyle yoluna devam eden grup üyeleri:

Burhan Hasdemir – Perküsyon
Çağatay Çoker - Gitar
Dicle Hasdemir - Klarinet
Onur Aygüneş – Perküsyon, Vokal
Seda Köksal – Keman, Vokal
Selim Koytak – Ud


Giriş: 10 YTL
Gecenin tüm geliri Aydın Öztek'in ailesine aktarılacaktır.

Organizatör:    
Laterna
17 Şubat 2010 Çarşamba, 22:00
Yer:    
Haymatlos
Cadde/Sokak:    
İstiklal Caddesi Rumeli Han No:48 C Blok Kat:2
Şehir/Kasaba:    
Beyoglu, Turkey
   

Etiketler: yaşam
İstihdam