08/05/2023 | Yazar: Kaos GL

LGBTİ+ sporcuların kurduğu İstanbul merkezli voleybol takımı Aykırı, bu yıl Bern’de gerçekleşecek çoklu spor etkinliği EuroGames’ten kabul aldı.

Aykırı, EuroGames 2023 yolcusu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

2020 yılında İstanbul’da LGBTİ+ sporcuların kurduğu voleybol takımı Aykırı, bu yıl 26 – 29 Temmuz tarihlerinde İsviçre’nin Bern şehrinde gerçekleşecek çoklu spor etkinliği EuroGames’ten kabul aldı.

Voleybol Federasyonu ve Spor Bakanlığı voleybolu önemli ölçüde desteklese de LGBTQİ+ sporcuların fonlar, burslar ve finansal destekler için özel olarak değerlendirilmediği gibi açılmaya zorlandığını ve ifşa edilmekle tehdit edildiğini ifade eden takım, turnuvaya katılabilmek için dayanışma kampanyası başlattı. Kampanyadan elde edilen gelir, öncelikle turnuva sırasında oluşabilecek ihtiyaçların karşılanması için ve antrenör maliyeti, antrenman için spor salonu maliyeti ve ekipman gibi harcamalara kullanılacak.

Aykırı ile dayanışmak için bu sayfayı ziyaret edebilirsiniz.

Aykırı kimdir?

Aykırı, 2020 yılında öğrenciler, sanatçılar ve akademisyenler tarafından kurulan, İstanbul’da karma/amatör liglerde müsabakalara katılan, bütçesini dayanışma partilerinden ve bağımsız aktivistlerin bağışlarıyla finanse eden ve LGBTQİ+ kimliğine açıkça sahip çıkarak çeşitli başarılar elde eden bir voleybol takımıdır.

Katıldığı ikili turnuvalarda ağırlıklı olarak açık ayrımcılığa maruz kalan takım, spor alanlarını terk etmeyi reddediyor ve voleybolu bir direniş yolu olarak sahipleniyor. Seçilmiş aileyle voleybol oynamaya devam ediyor ve bu aileyi büyütmeyi hedefliyor. “Voleybol bizim için bir aşksa, direnişin de bağımlısıyız” diyen takım, LGBTQİ+ sporcular için daha güvenli alanlar yaratırken bunun bir tür bakım olduğunu söylüyor ve kendi oyuncularını da iyileştiriyor.


Etiketler: yaşam, spor, dünyadan
İstihdam