18/10/2022 | Yazar: Kaos GL

Cinsiyet Eşitliği Politikaları Derneği’nin sosyal medya hesabından yayımladığı bilgilendirici içeriklerde bugün “Çalışma yaşamında cinsiyet eşitliği nedir” sorusuna yanıt var.

“Ayrımcı davranışlar, cinsel taciz ve şiddet, eşitsiz çalışma yaşamının göstergeleridir” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Fotoğraf: Serra Akcan / csgorselarsiv.org

Çalışma yaşamında cinsiyet eşitliğinin sağlanması için kurumsal politikalar geliştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla kurulan Cinsiyet Eşitliği Politikaları Derneği sosyal medya hesabından bilgilendirici içerik yayımlamaya başladı.

Dernek bugün “Çalışma yaşamında cinsiyet eşitliği nedir” sorusunu şöyle yanıtlıyor:

“Çalışma yaşamında toplumsal cinsiyet eşitliği, cinsiyetinden bağımsız herkes için, işe ve mesleğe, fırsatlara, kaynaklara, karar alma mekanizmalarına eşit erişim; meslekte ilerleme, güvence, süreklilik, üretkenlikte eşitlik ve eşit işe eşit ücret, eşit muamele, eşit haklar, eşit mükafatlar anlamına gelir. Ayrımcı davranışlar, cinsel taciz ve şiddet, eşitsiz çalışma yaşamının göstergeleridir.

“Türkiye’de kurumların cinsiyete dayalı ayrımcılık ve şiddetle mücadelede şimdiye kadarki faaliyetleri çoğunlukla aile içi şiddete odaklanmıştır. Ancak çalışma yaşamında cinsiyet eşitliğinin sağlanması için bütünlüklü bir yaklaşım geliştirilmesi, toplumsal cinsiyet temelli ayrımcılığa karşı politika geliştirilmesi, cinsel taciz ve şiddeti önleyici mekanizmaların oluşturulması gerekir.”


Etiketler: yaşam
nefret