14/04/2011 | Yazar: Kaos GL

Ayrımcılık Yasa taslağından "cinsel kimlik" ibaresinin çıkartılması sonrasında bir araya gelen LGBT dernek ve oluşumlar "Ayrımcılığa Karşı Gökku

Ayrımcılığa Karşı Gökkuşağı Koalisyonu’ndan Basın Toplantısı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Ayrımcılık Yasa taslağından "cinsel kimlik" ibaresinin çıkartılması sonrasında bir araya gelen LGBT dernek ve oluşumlar "Ayrımcılığa Karşı Gökkuşağı Koalisyonu"nu oluşturdular. Koalisyon üyeleri 15 Nisan'da, Ankara'da, Pembe Hayat Derneği'nde "Milletvekili Adayları"na taleplerini bildirecek.

Yapılan Açıklama Şöyle:
 
Ayrımcılıkla Mücadele ve Eşitlik Kurumu Yasa Tasarısı’ndan “cinsel kimlik” ibaresinin çıkartılması sonrasında, 7 Mart 2011’de Ankara’da ve 18-19 Mart’ta Diyarbakır’da bir araya gelen LGBT dernek ve oluşumlar olarak, Yasa Tasarısı’nın “Ayrımcılık Yasağı ve Eşitlik İlkesi” başlıklı 3. Maddesi’ne “cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği”  ibarelerinin eklenmesi amacıyla birlikte çalışmaya karar verdik.
 
Ayrımcılığa Karşı Gökkuşağı Koalisyonu olarak taleplerimizi dile getirmek üzere 15 Nisan 2011 Cuma günü saat 14:00’de Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği’nde basın toplantısı düzenliyoruz. Bu vesile ile siz değerli basın mensuplarını 15 Nisan 2011, Cuma günü saat: 14.00’da Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği’ne davet ediyoruz.
 
Ayrımcılığa Karşı Gökkuşağı Koalisyonu:
 
Hevjin LGBTT Diyarbakır Oluşumu, İstanbul LGBTT Dayanışma Derneği, Kadın Kapısı Derneği, Kaos GL Kültürel Araştırmalar ve Dayanışma Derneği, Lambdaistanbul LGBTT Dayanışma Derneği, MorEl Eskişehir LGBTT Oluşumu, Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği, Siyah Pembe Üçgen İzmir Derneği, VolTrans Trans Erkek İnisiyatifi
 
İletişim için:
 
Kaos GL Derneği
 
Adres: GMK Bulvari  29/12 Demirtepe/Ankara-Turkey
Tel     : 0 (312) 230 03 58
Faks   : 0 (312) 230 62 77
E-Mail: bilgi@kaosgldernegi.org
 
Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği
 
Adres: Ataç 1 Sok. 3/8 Yenişehir Ankara
Tel&Faks: 0 (312) 433 85 17
URL    : www.pembehayat.org

Etiketler: yaşam
İstihdam