04/02/2014 | Yazar: Kaos GL

Yeni yılla birlikte başlayan Ayrımcılığa Karşı Gökkuşağı Koalisyonu Projesi, İstanbul’un ardından Mersin ve Adana’da etkinlikler düzenleyecek.

Ayrımcılığa Karşı Gökkuşağı Mersin ve Adana’da! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Yeni yılla birlikte başlayan Ayrımcılığa Karşı Gökkuşağı Koalisyonu Projesi, İstanbul’un ardından Mersin ve Adana’da etkinlikler düzenleyecek.
 
Projenin ilk etkinliği olan Ayrımcılığa Karşı İnsan Hakları Eğitimi, 1 Şubat’ta İstanbul’da Eğitim-Sen 6 No’lu Üniversiteler Şubesi Kadın Komisyonu ile birlikte yapıldı. Eğitimde heteroseksist politikaların ele alındığı eğitime Kaos GL’den Ali Erol, Kaos GL Eğitim Koordinatörü Remzi Altınpolat ile Kaos GL Eğitim Çalışma grubundan Esin Aksoy ve Yasemin Şafak konuşmacı olarak katıldılar.
 
Gökkuşağı Bu Kez Mersin ve Adana’da!
Ayrımcılığa Karşı Gökkuşağı Koalisyonu’nun ikinci etkinliği, Mersin Yedi Renk LGBT Derneği ve Akdeniz Belediyesinin ev sahipliğinde bugün Mersin’de gerçekleştirilecek. Pembe Hayat Derneği’nden Buse Kılıçkaya ve  yönetim kurulu üyeleri Gani Met ve Ahmet Toköz’ün konuşmacı olarak katılacağı etkinlik “Adaletin LGBT Hali” başlığıyla yapılacak. Pembe Hayat Derneği avukatı Ahmet Toköz, LGBT’ler için hukuk alanında neler yaşandığını aktaracak. Buse Kılıçkaya LGBT’lerin insan hakları ihlalleri hakkında bilgi verirken, Gani Met ise trans seks işçilerinin sorunları ve “kabahatli ahlak” üzerine konuşacak.
 
Ayrımcılığa Karşı Gökkuşağı Koalisyonu’nun üçüncü durağı ise Adana olacak. 6 Şubat Perşembe günü Queer Adana’nın ev sahipliğinde yapılacak Ayrımcılığa Karşı Gökkuşağı Paneli, STGM Adana Yerel Destek Ofisinde gerçekleşecek. Etkinlik hakkında ayrıntılı bilgi almak için bora@pembehayat.org adresine e-posta atabilirsiniz.  

Etiketler: yaşam
İstihdam