28/01/2014 | Yazar: Kaos GL

Azerbaycan’da geçtiğimiz hafta LGBT aktivisti İsa Şahmarlı’nın intihar etmesinin ardından, Nefes LGBT Azerbaycan Alyansı, Azad LGBT Azerbaycan ve Peace for LGBT dün bir basın açıklaması yaptı.

Azerbaycan’da geçtiğimiz hafta LGBT (lezbiyen, gey, biseksüel, trans) aktivisti İsa Şahmarlı’nın intihar etmesinin ardından, Nefes LGBT Azerbaycan Alyansı, Azad LGBT Azerbaycan ve Peace for LGBT dün bir basın açıklaması yaptı. 

LGBT hakları savunucuları, Avrupa Birliği, Norveç ve Almanya büyükelçilerinin katıldığı açıklamanın ardından üç örgüt İsa Şahmarlı’nın ölümü ve ülkedeki LGBT haklarının durumu hakkında bir değerlendirme yaptı.

Homofobik Nefrete Karşı Mücadeleye Devam!

İsa’nın ölümünün ardından bile devam eden homofobik nefrete dikkat çeken açıklamada, “İsa’nın Müslüman mezarlığına gömülmesini istemeyenler, onun mezarını tahrip edenler, kendisini yâd etmeye gelenlere taş atanlar insanlık dışı olduklarını bir kez daha gösterdiler,” ifadelerine yer verildi.

LGBT’lere yasal koruma sağlanmadığı için Azerbaycan’da pek çok kişinin baskı altında yaşadığına dikkat çeken örgütler, İsa’nın LGBT mücadelesinin bir parçası olarak yaşamaya devam edeceğinin altını çizdiler.

Türkiye’de de İsa Şahmarlı’nın ardından haftasonu Ankara, Antep, İstanbul ve Mersin’de dayanışma eylemleri düzenlendi. 


Video Haber İkon  İlgili Video:


Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam