27/05/2014 | Yazar: Ömer Akpınar

Azerbaycan’da Nefes LGBT Derneği’nin 17 Mayıs Uluslararası Homofobi ve Transfobi Karşıtı Gün kutlaması medyanın nefret söylemine konu oldu.

Azerbaycanlı LGBT’lere tarihe hakaret suçlaması! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Azerbaycan’da Nefes LGBT Derneği’nin 17 Mayıs Uluslararası Homofobi ve Transfobi Karşıtı Gün kutlaması medyanın nefret söylemine konu oldu.
 
“Gobustan kadar tarihimiz var”
 
LGBT (lezbiyen, gey, biseksüel, trans) mücadelesinin batıya özgü olmadığını vurgulamak isteyen dernek, 17 Mayıs günü dünyanın en eski yerleşim yerlerinden Gobustan’a bir gezi düzenledi. “Gobustan kadar tarihimiz var” diyen homofobi ve transfobi karşıtları, tarihî alandaki kaya resimlerinin önünde gökkuşağı bayraklarını açtılar.
 
Nefes LGBT’nin bu gezisi ve Hollanda Büyükelçilği’nden fon alıyor olması Azerbaycan medyasında “devlete karşı bir düşmanlık politikası” olarak yorumlandı. Kimi haber kaynakları da gezi için Gobustan’ın seçilmesini "Azerbaycan tarihine, halkın millî ruhuna ve manevî değerlerine" hakaret saydı.
 
Dinî inançlar LGBT’leri tehdit etmek için kullanılıyor!
 
kaosGL.org’a konuşan Nefes LGBT Başkanı Atilla Cavid, medyanın ahlakî değerler adı altında polisi LGBT’lere karşı kışkırttığını belirtiyor:
 
“Azerbaycan halkının ahlakî değerlerine zıt olduğumuz, İslam’da da vurgulandığı gibi bizim durdurulmamızın zorunlu olduğu da yazıldı. Nitekim medya sitelerinin haberlerde kullandığı başlıklar ve resimler nefret içeriyordu. Öyle resimler ve başlıklar kullanıyorlardı ki ben bile haberlere baktığımda bu biz miyiz diye sorgulamaya başladım.”
 
Medyadaki homofobik ve transfobik nefret söyleminin ardından bir açıklama yayınlayan dernek, dinî inançlara saygı duyduklarını fakat bu inançların LGBT’leri tehdit etmek ve aşağılamak için kullanılamayacağını belirtti.  

Video Haber İkon  İlgili Video:


Etiketler: yaşam, dünyadan
nefret