18/01/2011 | Yazar: Kaos GL

Bahçeşehir Gri (Gender roles & identities) Kulubü, ilk adımı attı: “Bundan sonra da hep beraber yürümek ve yürüdüğümüz yerde insanlık ad

Bahçeşehir Üniversitesi’nde Gri Bölge Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Bahçeşehir Gri (Gender roles & identities) Kulubü, ilk adımı attı: “Bundan sonra da hep beraber yürümek ve yürüdüğümüz yerde insanlık adına, anlayış ve hoşgörü adına en önemlisi de önyargıları yıkmak adına faydalı izler bırakmayı amaçlıyor.”
 
 
Toplumdaki sosyal cinsiyet rolleri üzerindeki basmakalıp düşünceler ve yargılar üzerine öncelikle gençler olarak üniversitelerde kurulan kulüpler ve topluluklar aracılığıyla en azından aynı düşüncedeki insanların bir araya gelmesini sağlayarak, toplumun bilinçlenmesine yönelik çalışmalar yapmayı bir gereklilik ve görev olarak görüyoruz.
 
Gri’de kadınların, erkeklerin; eşcinsellerin ve transeksüellerin toplumdaki rolleri ve sorunlarını inceliyoruz. Genel önyargıları bir yana bırakıp birbirimizi anlamayı amaçlıyoruz. Çünkü biliyoruz ki anlayışsızlık ve hoşgürüsüzlükle ancak köreliyoruz.
 
Siyah vardı, beyaz vardı, ama bir de gri var. Bazen göremediğimiz ya da görmek istemediğimiz o gri alanda anlatılması gereken, söylenilmesi gereken, tartışılması ve incelenmesi gereken birçok konu var.
 
Gri işte tam da bu yüzden kuruldu. Düşünce aşaması çok uzun bir sürecin sonunda nihayet bu yıl birçok emek, çaba ve sabrın sonucunda kuruldu.
 
Bu öğretim yılının başında artık adımımızı atma kararı aldık ve yola koyulduk. Bu yolda çeşitli engeller ve tepkilerle karşılacağımızın bilincinde olarak ve bunları göze alarak yürümeye başladık. Yanımıza yeni insanlar katıldı, bizim gibi düşünen hatta bizim gibi düşünmeyip bizi anlamaya çalışan insanlarla hep beraber yürüdük ve sonunda okul yönetimi tarafından onay aldık, kulüp olduk. Şimdi iyi ki o ilk adımı atmışız diyoruz, bundan sonra da hep beraber yürümek ve yürüdüğümüz yerde insanlık adına, anlayış ve hoşgörü adına en önemlisi de önyargıları yıkmak adına faydalı izler bırakmayı amaçlıyoruz.


Etiketler: yaşam
İstihdam