20/02/2014 | Yazar: Melahat D

6. Baki Koşar Nefret Suçlarıyla Mücadele Haftası, 3. gününü bir panel ve tiyatro gösterimiyle geride bıraktı.

Baki Koşar Haftası 3. Gününde ‘Sosyal Hayatın Görünmezleri’ni Ağırladı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
6. Baki Koşar Nefret Suçlarıyla Mücadele Haftası, 3. gününü bir panel ve tiyatro gösterimiyle geride bıraktı. Siyah Pembe Üçgen İzmir Derneği’nin 17-23 Şubat tarihleri arasında düzenlediği haftada Çarşamba günü “Sanat ve Sosyal Hayatın Görünmezleri” paneli ile “Ali ile Ramazan” oyununun gösterimi yapıldı.
 
Panelde “Yaşlanan Toplum, Yaşlanan LGBT’ler” başlıklı ilk sunumu Berkant Çağlar yaptı. Çağlar sosyal yaşam ve sağlık alanında yaşanan eşitsizlikler üzerinden yaşlı LGBT’lerin hizmetlere erişim sorunlarından bahsetti.
“Erkek Aşkı ve Heteroseksist Kader” adlı ikinci sunumda Metin Akdemir, Zeki Demirkubuz’un “Kader” adlı filminin toplumsal cinsiyet rolleri üzerinden okumasını yaptı. Son konuşmacı Yavuz Cingöz ise, “Türkiye’deki Crossdresser Şarkıcılar ve Trans Erkeklik Göstergeleri” başlıklı bir sunum yaptı. Panelin ardından soru-cevap bölümü gerçekleşti.
 
Akşam ise Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’nde Perihan Mağden’in aynı adlı romanından Studio 4’ün uyarladığı “Ali ile Ramazan” oyunu sergilendi. Eşcinsel iki gencin aşkını anlatan oyuna büyük bir ilgi gösterildi.
 
6. Baki Koşar Nefret Suçlarıyla Mücadele Haftası’nın programına bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz. 

Etiketler: yaşam
İstihdam