28/02/2011 | Yazar: Kaos GL

3. Baki Koşar Nefret Suçları ile Mücadele Haftası kapsamında Baki Koşar Nefret Suçları ile Mücadele Ödülleri sahiplerini buldu.

Baki Koşar Nefret Suçları ile Mücadele Ödülünü KAOSGL.ORG Aldı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
3. Baki Koşar Nefret Suçları ile Mücadele Haftası kapsamında Baki Koşar Nefret Suçları ile Mücadele Ödülleri sahiplerini buldu. Sanatçı Ali Özsan’ın tasarladığı ödüller, Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’nde yapılan ödül töreninde medya ve hukuk alanlarında verildi.
 
Baki Koşar Nefret Suçları ile Mücadele Haftası, Nefret Suçu kavramını irdelemeye, nefret suçlarıyla ilgili toplumsal farkındalığı arttırmaya, mevcut uygulamaları deşifre etmeye, yasal düzenlemelere ilişkin talepleri duyurmaya ve bu konu hakkında kamuoyu duyarlılığını harekete geçirmeye çalışıyor.
 
Ödül törenini için söz alan Avukat Oktay Cerit, Türkiye’de heteroseksist bir ideolojinin var olduğu ve bunun da toplumsal yapıları ve uygulamaları belirledi gerçeğinin etkinliklerde öne çıktığına değindi ve “Biz bu karanlık tabloya biraz olsun ışık katmak istiyoruz” dedi.
 
Avukat Cerit şöyle konuştu: “Derneğimizin var oluşu gereği edindiği misyonu doğrultusunda geleneksel hale getirdiğimiz, Baki Koşar Nefret Suçları ile Mücadele Haftasının Medya ödülünü, Türkiye’nin ilk Eşcinsel Dergisi ve LGBT haber portalını yaratan Kaos GL web sitesine veriyoruz.” Site adına temsilen ödülü alan Seçin Tuncel’e ödülü Salih Canova verdi.
 
Avukat Cerit, Baki Koşar Nefret Suçları ile Mücadele Haftasının Hukuk Mücadele ödülünü, “bilgisi, tecrübesi ve aktivizm ruhu ile Lambdaistanbul LGBT Derneği kapsamında hak temelli hareketin hukuk gücünü ortaya koymuş olan Avukat Fırat Söyle’ye veriyoruz” dedi.
Fırat Söyle’ye ödülünü, geçen senenin ödül sahibi Avukat Senem Doğanoğlu verdi.
 
Ödüllerin tasarımını yapıp gerçekleştiren Ali Özsan’a emeği ve yaratıcılığı için teşekkür eden Avukat Cerit, “Nefret suçlarının en ağır biçimde cezalandırıldığı, insanların farklılıklarıyla özgürce, barış içinde yaşayabilecekleri şiddetten ve nefretten arınmış bir Türkiye mücadelesinde; dayanışma, kardeşlik duygularıyla hepinizi selamlıyor, katılımınız için teşekkür ediyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı.
 


Etiketler: yaşam
İstihdam