09/12/2022 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL, tek seferlik ve çok paydaşlı bir kampanya bağlamında verilecek Bakım Odaklı İş Yerleri Ödülü adayları arasında.

Bakım Odaklı İş Yerleri Ödülü oylaması başladı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Postane ve Hafıza Merkezi, iş yerlerinde bakım odaklı pratikleri teşvik etmek amacıyla yürüttüğü Bakım Odaklı İş Yerleri Ödülü için açık oylamayla kısa listeye seçilen kurumlar şöyle oldu:

17 Mayıs Derneği (Türkiye), aquí bcn (İspanya), Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği (Türkiye), Kafessiz Türkiye Kampanyası (Türkiye), Family Carers Ireland (İrlanda), Kaos GL (Türkiye) ve Kırmızı Şemsiye Derneği (Türkiye).

Oylamaya buradan katılabilirsiniz. 

Çok paydaşlı bir ödül 

Bakım Odaklı İş Yerleri sembolik, tek seferlik ve çok paydaşlı bir kampanya bağlamında verilen bir ödül. Bu paydaşlardan ikisi Bakım Odaklı İş Yerleri projesinin yürütücülüğünü üstlenmiş olan Postane ve Hafıza Merkezi, süreci anlatıyor:

“Ödül için toplam 17 kurum aday oldu. Bu kurumlardan 10’u kurum çalışanı ya da kurumu tanıyanlar tarafından aday gösterilirken, 7’si proje ekibinin masa üstü araştırması ile tespit edildi ve kurumun onayı ile listeye eklendi. Adayların büyük çoğunluğunu sivil toplum kuruluşları ve sosyal girişimler oluşturdu. AB üye devletleri, Birleşik Krallık, Sırbistan ve Türkiye’den kurumların başvurabildiği ödülde çoğu aday Türkiye’den geldi. Almanya, İspanya ve İrlanda’dan 3 kurum aday listesinde yer aldı. Adaylar, insan hakları, ekoloji/doğa hakları, LGBTİ+ hakları, cinsel sağlık, bakım emeği, kadın temsiliyeti, medya, yayıncılık, kent ve kırsal arayüzünün dönüşümü ve eğitim gibi tematik alanlarda başvurdu. Özellikle öz-bakım ve esenlik alanında çalışmaları öncelemeye başladığını gördüğümüz LGBTİ+ ve feminist örgütlerin adaylık sürecinde öne çıktığını gördük.”

Oylama 23 Aralık 2022’ye kadar devam edecek. 


Etiketler: yaşam, çalışma hayatı
İstihdam