05/07/2021 | Yazar: KAOS GL

17 Mayıs Derneği’nin yaşlanmanın farklı açılardan ele aldığı “Balamoz Şugardır” canlı yayın serisinin ikinci bölüm konuğu Berkant Çağlar olacak.

Balamoz Şugardır 2: Kuşaklar değişir lubunyalık değişmez Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

17 Mayıs Derneği’nin, Yaşlılık Çalışmaları kapsamında gerçekleştirdiği Instagram canlı yayınları devam ediyor.

Yaşlanmanın farklı açılardan ele alındığı “Balamoz Şugardır” canlı yayın serisinin ikinci bölüm konuğu Berkant Çağlar olacak. Derneğin Sosyal Hizmet Uzmanı Rıza Yılmaz’ın sorularını cevaplayacak olan Çağlar; kuşaklar arası iletişim, devlet baskısının etkileri ve değişen toplumsal cinsiyet kültüründe nasıl yollardan geçildiği gibi konulardan bahsedecek.

6 Temmuz Salı günü saat 19:00’da 17 Mayıs Derneği’nin Instagram sayfasından izlenebilecek olan canlı yayın “Kuşaklar Değişir Lubunyalık Değişmez” başlığıyla gerçekleşecek.

17 Mayıs Derneği ve 40+ Lubunya İnisiyatifi’nin hem LGBTİ+ yaşlılığını konuşmayı hem de kuşaklar arası iletişimi güçlendirmeyi hedeflediği canlı yayınların ilk konuğu Seyhan Arman olmuştu. Arman, Yıldız Tar’ın sorularını cevaplamıştı.

“Balamoz Şugardır” hakkında

40+ Lubunya İnisiyatifi, 2019 yılında çalışmalarına başladı. “Yoksun Kalmamak, Yoksullaşmamak ve Yalnızlaşmamak için…” mottosuyla çalışmalarını sürdüren inisiyatif, 17 Mayıs Derneği çatısı altında LGBTİ+’ların korkularından biri olan yaşlanma, beraberinde yalnız kalma korkusunu yenmek için örgütleniyor ve mücadele ediyor.

17 Mayıs Derneği, bu bağlamda ‘Yaşlı LGBTİ+’lar: Türkiye’de ve Dünyadaki Durum’ raporunu yayınladı. ‘Yaşlı LGBTİ+’lar’ projesi kapsamında alanda bilgi üretmek ve yaşlı LGBTİ+ alanındaki çalışmalara yön vermek amaçlı bir dizi çevrimiçi etkinlikler düzenledi. Proje kapsamında elde edilen tüm bilgiler ‘Yaşlı LGBTİ+’ların Hakları ve Sorunları ile Dünyadan Örnekler’ isimli bir kitapta yayınlandı.

Bu çalışmaların ardından 17 Mayıs Derneği 40+ Lubunya İnisiyatifi, Kaos GL işbirliği ve Heinrich Böll Stiftung Türkiye Temsilciliği’nin destekleriyle “Balamoz Şugardır” diyerek bir dizi canlı yayın ve etkinliğe başlıyor. Seri boyunca yaşlanmak, hafıza, mekan, yaşlı LGBTİ+’ların yaşadıkları, LGBTİ+ hareketinin tarihi ve kuşaklararası iletişim başlıklarında canlı yayın ve yaşlı LGBTİ+’ları güçlendirme toplantıları yapılacak. 


Etiketler: yaşam
İstihdam