16/05/2014 | Yazar: Kaos GL

17 Mayıs Uluslararası Homofobi ve Transfobi Karşıtlığı Günü’nde Balkanlardan Orta Doğu ve Kuzey Afrika’ya pek çok etkinlik gerçekleşecek.

17 Mayıs Uluslararası Homofobi ve Transfobi Karşıtlığı Günü’nde Balkanlar, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’da pek çok etkinlik gerçekleşecek.
 
Yunanistan: Hakların İçin Oy Ver!
Atina’da Athens Pride ve Colour Youth, Avrupa Parlamentosu seçimlerinden önce “hakların için oy ver!” çağrısıyla bir yürüyüş yapacak.
 
Makedonya: LGBTİ’lere Yönelik Ayrımcılığı Unutma!
Üsküp’te LGBTI Support Center, Ayrımcılık Karşıtı Yasa’da cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğinin de tanınması için bir basın toplantısı düzenleyecek.
 
Lübnan: Homofobiyi de, Transfobiyi de Sil!
Beyrut’ta Helem, aktivizmin kendisine odaklanarak son bir yılda Lübnanlı LGBTİ’ler için ortaya çıkan gelişme ve sorunların ele alındığı bir tartışma gerçekleştirecek.
 
Mısır: Herkes Farklı
Kahire’de Bedayaa, “Herkes Farklı” kampanyasıyla farklı dışlanma ve baskı türlerinin cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği temelli ayrımcılıkla olan ilişkisini tartışmaya açacak.
 
Tunus: Eşcinsel, Biseksüel ve Trans Kadınlar Bir Arada
Tunus’ta Chouf Derneği eşcinsel, biseksüel, trans ve feminist kadınları bir araya getiren etkinliğinde cinsel haklar, yasalar ve dijital güvenliği konuşacak.  

Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam