14/12/2020 | Yazar: Aslı Alpar

Protestolara öncülük eden drag queen Masala Bold: “Demokrasi protestolarında kadın ve LGBTİ+'ların konuşabileceği alanlar yok.”

Bangkok'da LGBTİ+’lar demokrasi için sokakta! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Tayland'ın başkenti Bangkok’da Eylül ayından bugüne süren demokratikleşme eylemlerinde LGBTİ+’lar da yer aldı.

LGBTİ+ hakları için düzenlenen protestolara drag queen Masala Bold öncülük ediyor.

Masala Bold, “Tayland'ın dünyadaki en gey dostu ülke olduğu söyleniyor, oysa değil!”  diyor ve ülkede süren demokrasi protestolarında kadın ve LGBTİ+'ların konuşabileceği alanların olmadığını vurguluyor.

Masala Bold demokrasi hareketinde kadın ve LGBTİ+’ların taleplerini duyurmak için “Özgür Cinsiyet TH (Free Gender TH)” isimli bir grup kurdu. Grubun taleplerinden biri ülkede eşit evliliğin yasalaşması.

Eşit evlilik için kararlı bir duruş yok

Tayland kabinesi Temmuz ayında LGBTİ+’ların parnerliğini tanıyan bir tasarıyı onayladı ancak proje Parlamento'da kabul edilmedi.

İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün Asya Şubesi’nden Phil Robertson'a göre, 2014’teki darbeyle başbakan olan Prayut Çan-oça ve onun yönetiminin eşit evlilik için kararlı bir duruş sergilemediğine dikkat çekiyor.

Robertson, “Şu ana kadar hükümetin eşit evlilik ya da partnerlik için yasal koruma sağlayan ilerici bir tasarısıyı kabul edecek kararlığı sergilemedi” dedi.

 


Video Haber İkon  İlgili Video:


Etiketler: dünyadan
İstihdam