21/12/2022 | Yazar: Gözde Demirbilek

Barbados Yüksek Mahkemesi, aynı cinsiyetten yetişkin kişiler arasında rızaya dayalı cinsel ilişkiyi suç sayan sömürge dönemi yasasını kaldırdı.

Barbados’ta mahkeme eşcinsel ilişkiyi suç olmaktan çıkardı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Barbados Yüksek Mahkemesi, geçtiğimiz hafta aynı cinsiyetten yetişkin kişiler arası rızaya dayalı cinsel ilişkiyi suç sayan sömürge döneminden kalma yasayı kaldırdı. Sözlü olarak duyurulan karar önümüzdeki ay resmi olarak yürürlüğe girecek.

Barbados ve Karayip ülkelerindeki homofobik yasalara karşı mücadele yürüten ECADE, Barbados yasalarına karşı 2019’da dava açmıştı. Üyelerinden Michael Rapley ECADE’nin, toplulukların ve davacıların yıllar süren çabalarının sonucu olan bu karardan memnun olduğunu söyledi:

“Hizmetlere damgalanmadan, ücretsiz erişim ve topluma pozitif katılım için bu karar Barbados’taki LGBTQ+ kişilerin korunması yönünde atılmış doğru bir adımdır.”

Ülkenin trans savunuculuk örgütü Butterfly Barbados başkanı Raven Gill, kararın LGBTQ+ toplumu hakkındaki yanıltıcı fikirleri ortadan kaldırmak için anıtsal bir çalışmanın sonucu olduğunu söyleyerek bir sonraki adımda cinsiyet kimliğini tanıyan yasalara odaklanılması gerektiğini belirtti. 


Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam