09/06/2015 | Yazar: Yıldız Tar

HDP’den aday olan eşcinsel siyasetçi Barış Sulu seçim sonuçlarını değerlendirdi: ‘İktidarın gerçek yüzü açığa çıktı, nefret kampanyasıyla hedeflediklerine ulaşamadılar."

Barış Sulu: AKP nefret kampanyasıyla hedefine ulaşamadı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
HDP’den aday olan eşcinsel siyasetçi Barış Sulu seçim sonuçlarını değerlendirdi: “İktidarın gerçek yüzü açığa çıktı, nefret kampanyasıyla hedeflediklerine ulaşamadılar. Siyaset yeni başladı, mücadeleye devam!”
 
Yüzde 10 barajını geçerek büyük bir başarıya imza atan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eskişehir Milletvekili Adayı, LGBTİ aktivisti Barış Sulu seçim sonuçlarını KaosGL.org’a değerlendirdi.
 
Seçim süreci boyunca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve AKP’li birçok isim tarafından hedef gösterilen, çok sayıda basın organında hakkında homofobik nefret söylemi üretilen Sulu, bu süreçte yaşadıklarını şöyle anlattı:
 
“İktidarın gerçek yüzü açığa çıktı”
 
“Açıkçası bana ve benim adaylığım üzerinden HDP’ye bu kadar yükleneceklerini başta tahmin etmiyordum. Sonuçta Eskişehir’de sonuncu sıradan adaydım. Ancak LGBTİ’lerle ilgili bu kadar sorunları varmış ki bir partinin sonuncu sıradan adayı olan bir kişi üzerinden bu kadar çok homofobik nefret söylemi ürettiler, hedef gösterdiler.”
 
Sulu seçim sürecinde iktidarın gerçek yüzünün açığa çıktığını vurgularken, Recep Tayyip Erdoğan’ın 2002 yılında bir televizyon programında “Eşcinsellere yasal güvence şart” sözlerini de hatırlattı ve ekledi:
 
“2002’de yasal güvenceden bahsederken o günden bugüne hiçbir şey yapılmamış olması ve dahası seçim sürecinde hedef gösterilmemiz bütün bunların yalan olduğunu gösteriyor. İktidarın gerçek yüzü açığa çıktı. Ve yine basın tarafından çok çirkin şekillerde nefrete maruz kaldık. Televizyonlarda montajlar yapıldı. Sevgilimle öpüştüğüm fotoğraflarım kullanıldı.”
 
“Kadın vekillere çok sevindim”
 
Seçim sonuçlarını ise büyük bir mutlulukta karşıladığını ifade eden Sulu, “Bu sonuçlarla birlikte LGBTİ haklarını savunmanın oy kaybettirmediği bir kez daha ispatlandı. LGBTİ’lerin varlığı ama öyle ama böyle kabul edildi. Bu kadar büyük bir başarı beklemiyordum. 80 vekil çok mutlu etti. Bu vekiller içerisindeki kadın oranının yüksekliği ise ayrıca sevindirdi” dedi.
 
“AKP nefret kampanyasıyla hedefine ulaşamadı”
 
AKP’nin homofobik nefret kampanyaları ile hedefine ulaşamadığını söyleyen Sulu, “Aksine bu hedef göstermeler insanlarda HDP’ye destek olma dürtüsü uyandırdı. AKP’lilerin bile ‘Bu kadar da hedef gösterme olmaz” diye HDP’ye destek verdiği örnekleri gördük. Tanıdığım bildiğim insanlar eşcinsellere dönük AKP nefretinden ötürü HDP’ye oy verdiler” şeklinde konuştu.
 
“Siyaset yeni başladı, mücadeleye devam!”
 
Sulu siyasete devam edip etmeyeceğine ilişkin sorumuzu ise şöyle yanıtladı:
 
“Varım, dediğimiz andan itibaren zaten politika yapıyoruz. Siyaset içine girdikten sonra bırakılacak bir şey değil. Elbette her alanda LGBTİ haklarını savunmaya devam edeceğim. Zaten siyaset daha yeni başlıyor. 80 vekilimiz var ve onların çalışmalarına yardımcı olacağız, onları LGBTİ hakları alanında ve genel anlamda takip etmeye devam edeceğiz.”
 
İlgili haberler:

Etiketler: yaşam, siyaset
nefret