24/03/2014 | Yazar: Yıldız Tar

Başbakan’ın twitter paylaşımı üzerinden LGBTİ aktivisti Levent Pişkin’e açtığı davanın hakimi değişti. Pişkin konuya ilişkin kaosGL.org’a, ‘HSYK hükümetin karakoluna dönüşmüş durumda, hakim ve savcıları zapturapt altına almanın bir aparatı haline geldi’ dedi.

Başbakan’ın ‘İbne Davası’nda Hakim Değişikliği Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Başbakan’ın twitter paylaşımı üzerinden LGBTİ aktivisti Levent Pişkin’e açtığı davanın hakimi değişti. Pişkin konuya ilişkin kaosGL.org’a, “HSYK hükümetin karakoluna dönüşmüş durumda, hakim ve savcıları zapturapt altına almanın bir aparatı haline geldi.” dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın LGBTİ (lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve interseks) aktivisti ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Beyoğlu İlçe Başkanı Levent Pişkin hakkında bulunduğu suç duyurusu sonucunda açtığı davaya bakan hakim HSYK (Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu) tarafından değiştirildi.
 
Davanın görüldüğü 18. Sulh Ceza Mahkemesi’ne henüz yeni hakim atanmadı. Yarın görülmesi planlanan duruşma ileri bir tarihe ertelenecek.
 
17 Aralık yolsuzluk davası hakimiydi
Davanın ilk duruşmasında hakim Pişkin’e, “Korkma, biz 17 Aralık davasının hakimiyiz. Özgürce anlat” demişti. Hakimin sözleri sosyal paylaşım sitesi twitter’da yaygınlaşmış ve çok sayıda haber kuruluşu davayı haberleştirirken hakimin sözlerine yer vermişti.
 
Davanın ilk duruşması öncesinde ise Çağlayan Adliyesi’nde toplanan LGBTİ aktivistleri ve HDP’liler, “Paralel ibne”, “Tayyip kaç kaç, ibneler geliyor”, “İbne lobisi” ve “İbneliğin tam sırası” yazılı dövizlerle Pişkin’e destek olmuştu.
 
“HSYK hükümetin karakoluna dönüştü”
Kararı kaosGL.org’a değerlendiren Levent Pişkin, atamanın yapılmasında hakimin sözlerinin basına yansımasının etkili olduğu fikrinde. HSYK’ya ilişkin son düzenlemelerle birlikte hukuk diye bir şeyden bahsedilemez hale gelindiğini belirten Pişkin, “Hukuk yok diyebiliriz rahatlıkla. Sadece benim dava üzerinden değil; genel olarak HSYK hükümetin karakoluna dönüşmüş durumda. HSYK, hakim ve savcıları zapturapt altına almanın bir aparatı haline geldi.”
 
Ne olmuştu?
Levent Pişkin, Başbakan’ın “Alevilik Hz. Ali’yi sevmekse ben dört dörtlük bir Alevi’yim” açıklaması üzerine twitter’dan “Erdoğan’dan ‘dört dörtlük ibneyim, ibneliği sizden öğrenecek değiliz’ açıklaması bekliyorum. Öptüm. #AnayasadaLGBT” yazmış, Başbakan Erdoğan da Pişkin hakkında basın yoluyla hakaret suçundan şikayetçi olmuştu. Savunmasında ‘ibne’nin hakaret değil cinsel yönelim ifadesi olduğunu söyleyen Levent Pişkin ise cinsel yönelimini hakaret addettiği için Başbakan hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.
 
İlgili haber:

Etiketler: insan hakları
İstihdam