26/11/2022 | Yazar: Kaos GL

Başkent Üniversitesi Ekonomi Topluluğu, Kaos GL’den Aslı Alpar ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’ndan Avukat Rüya İnanır’la 25 Kasım etkinliği düzenledi.

Başkent, 25 Kasım’ı konuştu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Başkent Üniversitesi Ekonomi Topluluğu, Kaos GL’den Aslı Alpar ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’ndan Avukat Rüya İnanır’la 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nü konuştu.

Etkinlik, topluluk üyelerinin açılış konuşmasıyla başladı. İlk konuşmacı Alpar, şiddetin ve nefret siyasetinin çeşitli toplumsal gruplardaki yansımasını anlattı. Şiddete karşı mizahla da mücadele edilebileceğini dünyadan örnek karikatürlerle anlatan Alpar, Türkiye’deki karikatür kültürünü toplumsal cinsiyet eşitliği bağlamında eleştirdi.

Alpar’ın ardından Avukat Rüya İnanır, konuşmasına Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun ortaya çıkışını ve çalışma prensiplerini anlatarak başladı. Av. İnanır, “İstanbul Sözleşmesi’nin iptal edilmesiyle Türkiye’de erkekler kadınları daha vahşi yöntemle öldürmeye başladı” dedi ve sokakta ve mahkeme salonlarında şiddete karşı verilen mücadeleyi anlattı. LGBTİ+ ve kadın hareketinin bir aradalığının önemine değinen Av. İnanır, Platform’a açılan kapatma davasına dair son süreci de anlatarak konuşmasını sonlandırdı.

Etkinlik katılımcıların sorularının yanıtlanmasının ardından sona erdi. 


Etiketler: kadın, yaşam, eğitim
İstihdam