28/10/2023 | Yazar: Kaos GL

LGBTİQ+ örgütlerinin ortak açıklamasına Türkiye’den HEVİ ve İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası da imza verdi.

Batı Asya ve Kuzey Afrika’dan LGBTİQ+ örgütleri: İsrail işgal güçlerinin Gazze halkına soykırımını kınıyoruz Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Batı Asya ve Kuzey Afrika bölgesindeki LGBTİQ+ örgütleri, aktivistler ve topluluk üyeleri İsrail’in Gazze’ye saldırılarını kınayan ortak bir açıklama yayınladı.

Türkiye’den HEVİ LGBTİ+ ve İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası Komitesi’nin de imzaladığı ortak açıklamada örgütler, İsrail işgal güçlerinin Gazze halkına soykırımını kınadı, “Filistinlilerin kendi kaderlerini tayin etme ve sömürgeci şiddet ve işgalden özgürleşme haklarına verdikleri desteği” belirtti.

Örgütler açıklamada Gazze'de derhal ateşkes sağlanmasını, saldırıdan etkilenenlere insani yardım ulaştırılmasını ve İsrail ordusu tarafından gerçekleştirilen şiddet ve soykırıma son verilmesini talep etti.

Açıklamadan öne çıkan başlıklar şöyle:

Gazze'ye yönelik şiddetlenen savaş karşısında acil ve kapsamlı bir yanıt verilmesini talep ediyoruz:

*Savaş bölgelerinden kaçan sivillerin güvenli ve serbest dolaşımını sağlamak üzere sınırlar koşulsuz olarak açılmalıdır ve bölgede zorla yerinden edilme olmamalıdır.

*Tüm çatışmaların durdurulmasını, rehinelerin süratle serbest bırakılmasını ve ilgili tüm tarafların uluslararası insan hakları ve insani standartların ihlalinden sorumlu tutulmasını içeren acil bir ateşkes yürürlüğe konulmalıdır.

*Filistin halkına yönelik soykırım ve etnik temizlik kınanmalı ve derhal durdurulmalıdır.

*Gazze ablukası derhal kaldırılmalı, elektrik ve yakıttan gıdaya, temiz suya ve sınırsız insani yardım erişimine kadar temel hizmet ve kaynakların yeniden tesisi garanti altına alınmalıdır, sadece tabutlar yeterli değildir!

*Başta Güvenlik Konseyi olmak üzere uluslararası toplum, İsrail güçleri tarafından işlenen savaş suçlarına ve kontrolsüzce devam eden saldırılara karşı hızla harekete geçmelidir.

*Bu bildiriyi imzalayan örgütler, gruplar ve aktivistler, LGBTİQ+ bireylerin haklarını savunmak ve herkes için adalet ve eşitliği durmaksızın takip etmek konusunda güçlü bir kararlılığa sahip olduklarını beyan etmektedirler. Bununla birlikte, devlet destekli şiddet ve baskıyı sürdüren mekanizmaları ve uygulamaları aktif bir şekilde yıkmadığımız sürece bu ilkelerin gerçek anlamda hayata geçirilmesi düşünülemez. Birlik içinde, adalet, eşitlik, ilerleme ve özgürlüğün sadece idealler değil, hem Filistin'de hem dünyanın herhangi bir köşesinde, herkes için yaşanan hakikatler olduğu bir gelecek kurma konusunda kararlıyız.

*Son olarak, Filistin halkının özgürleşme ve kendi kaderini tayin etme hakkının tanınması için Filistin topraklarının işgali kesin olarak sona erdirilmeli ve hukuka aykırı İsrail yerleşimlerine verilen destek mutlak surette sonlandırılmalıdır.


Etiketler: yaşam
İstihdam