16/09/2013 | Yazar: Ömer Akpınar

Right Behind Gay Footballers (Eşcinsel Futbolcuların Tam Arkasında) kampanyasıyla İngiliz futbolculara gökkuşağı renklerinde krampon bağcıkları gönderildi.

Bazı Futbolcular Eşcinseldir, Alışın! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
İngiliz futbolunu eşcinseller için daha güvenli bir yer haline getirmek için dün Right Behind Gay Footballers (Eşcinsel Futbolcuların Tam Arkasında) kampanyası başlatıldı. Lezbiyen, gey ve biseksüellerin hakları için çalışan Stonewall örgütü ve Paddy Power adlı bahis şirketinin başlattığı kampanyayla futbolda homofobiyle mücadele edilecek.
 
Kramponlara Gökkuşağı Renkleri Geliyor
Kampanya kapsamında Paddy Power, Stonewall’la birlikte Birleşik Krallık’ta bulunan 134 profesyonel klübündeki tüm fubolculara gökkuşağı renklerinde krampon bağcıkları gönderdi. Eşcinsel futbolculara ve taraftarlara destek verilmesi için önümüzdeki haftasonu yapılacak maçlarda futbolcuların bu bağcıkları kullanması bekleniyor.
 
Twitter’da gökkuşağı bağcıklı kramponlarının resmini paylaşan heteroseksüel futbolcu Joey Barton da kampanyaya destek veriyor. Barton, homofobi karşıtlığında net: “21. yüzyılda cinsellik sporda bir mesele olmamalı.”
 

Etiketler: yaşam, spor
İstihdam