26/08/2021 | Yazar: Kaos GL

Türkiye Ayıları’nın çıkardığı Beargi gelecek sayısı için “Tüm ayıların, ayı severlerin; Mali'nin arkadaşlarının, onu sevenlerin, sevmeyenlerin yazmak istedikleri bir kaç satırı”nı bekliyor.

Beargi, “Mali” özel sayısına yazılarınızı bekliyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Türkiye Ayıları’nın Ocak 2006’da sıfırıncı sayı ile başlayan, internet ortamında ücretsiz olarak yayınlanan elektronik dergisi Beargi, 90’lı yıllardan bu yana LGBTİ+ hareketinin aktivistlerinden, ayı hareketinin öncülerinden, Türkiye Ayıları Grubu’nun kurucularından, “Mali”yi anmak için özel bir sayı çıkarmaya hazırlanıyor. Sayıya katkıda bulunmak için son tarih 15 Kasım Pazartesi.

19 Ağustos 2020’de aramızdan ayrılan Mali için çıkacak özel sayının çağrı metni şöyle:

“Türkiye'de ‘ayı’ ve ‘ayı olmak’ kavramından uzun bir süre önce ilk kez bahsedenlerden olan Mehmet Ali - 438'in İzmir'deki vefatından sonra bir yıldan fazla zaman geçti.

“Onu tanıyanlar için 438, feleğin çemberinden tersli yüzlü en az kırkar kez geçmiş olması neticesinde oldukça tecrübeli ve deneyimli bir bireydi.

“Fakat hayat birçoğumuza davrandığı gibi ona da en az bizim kadar acımasız davrandı. Önce Ankara, sonra İstanbul ve ardından tekrar Ankara... Final ise İzmir...

“438'in geride bıraktığı yaşamında istisnasız tanıdığı herkes için mutlaka bir yol göstericiliği oldu. Küçük ya da büyük, gözle görülür şekilde önemli ya da değil. Her birimiz hayatımızın her aşamasında ondan mutlaka bir şey öğrendik ve o deneyimi hayatımızın geri kalanında kullandık / kullanıyoruz.

“Herkesin onunla mükemmel derecede iyi, harika ve rüya gibi anılarının olmadığının da farkındayım ki buna ben de dahilim.

“Şüphesiz ki zaten, 438'de bir azize değildi. Kırgınlıklarımız, küslüklerimiz, dargınlıklarımız oldu. Fakat hayatının İzmir'de yaşayan evresinde geçmişe oranla daha sakin, daha suskun, daha yorgun ve daha kırgın bir hayat geçirdiğine uzaktan şahit olduğumda onun; yıllar önce soğuk bir Ankara gününde ikimiz için de çok değerli bir arkadaşımızı donmuş toprağa verirken "yalnız ölmem inş" sözünü daha çok düşündüğünü tahmin ediyorum.

“Yalnız ölmedi, ama en az, hepimiz kadar yalnızdı.

“İyisiyle kötüsüyle onunla hemen hemen hepimizin biraz anısı var.

“Kimimiz için gerçekten iyi bir arkadaş ve dosttu, kimimiz için sadece uzaktan görüp selamlaştığımız biri; bazılarımız içinse sadece ordan - burdan tanıdığımız bir birey... Ondan korkanlar bile vardı.

“Hayatın ona gösterdikleriyle bezenmiş yaşam şekliyle bugün bile bir çoğumuza hiç bir şeye benzemez şekilde ‘tuhaf’ bir yaşam örgüsü ve hayatının bir o kadar acayip gidişatı varmış gibi görünse de o, karşısında açık havada kısa vadede zengin olma hayaliyle dikilmiş ultra lüks rezidanslardan bir kaçının anca göründüğü saman sarısı Ankara bozkırına bakan mutfak kapısının çift camının arkasında, küçük bir nar ağacını yaşatmaya çalışan yalnız bir adamdı.

“Bence şimdi onun hatırasını yaşatmak için bir kaç bir şey karalama zamanı.

“Epeyce bir süre üretimini üstlendiği ve düzenli olarak çıkardığı Beargi isimli dergiyi son kez, onun anısına hazırlamak iyi bir fikir olur diye düşünüyorum. Onu tanıyanların onun için yazdıklarından, birlikte çektirdikleri fotoğraflardan hatta birlikte dinledikleri müziklerden...

“Bu son dergiye içerikleriyle katkı sağlamak isteyen tüm ayıların, ayı severlerin; Mali'nin arkadaşlarının, onu sevenlerin, sevmeyenlerin yazmak istedikleri bir kaç satırı otobustekeri@gmail.com adresine mail atmalarını rica ediyorum.”

 

Teşekkürler.


Etiketler: medya, yaşam
İstihdam