09/06/2021 | Yazar: Ezgi Karadayı

Müzikte toplumsal cinsiyet eşitsizliğine karşı genç kadınlara ücretsiz eğitim sağlayacak Beats By Girlz Türkiye’nin çevrimiçi lansmanı 10 Haziran’da.

Beats by Girlz Türkiye lansmana çağırıyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Dünyanın birçok yerinde, müzik alanındaki toplumsal cinsiyet eşitsizliğine karşı genç kadınlara ücretsiz eğitim imkânı sağlayan Beats By Girlz projesi Türkiye’de gerçekleşecek lansmana çağırıyor.

Müzisyen Beril Sarıaltun’un kurucusu olduğu proje genç kadınlara müzik yolunda rehberlik de edecek. Beats By Girlz Türkiye, müzik profesyonelleri, sivil toplum örgütleri ve özel sektörle ortak projeler üretecek ve yeterince temsil edilmeyen kadın müzisyenlerin görünürlüğüne yönelik çalışmalar yürütecek.

Lansmanda kimler var?

10 Haziran’da, Beats By Girlz Türkiye’nin YouTube hesabında gerçekleşecek olan lansmanda Artemis Günebakanlı, Başak Yavuz, Deniz Kuzuoğlu, Merve Eryürük ve Sinem Vural sohbetleriyle konuk olurken; Deniz Tekin, Feryal Öney, Gizem Oruç (6zm), Güneş Özgeç, Melike Şahin ve Nilipek. de etkinliğe özel performanslarıyla yer alacak.

Atölyeler de düzenlenecek

Proje kapsamında 12 Temmuz–16 Ağustos tarihlerinde çevrimiçi yapılacak atölyeler de düzenlenecek. 14-25 yaşları arasındaki genç kadınlara yönelik ücretsiz gerçekleşecek atölyelerde, katılımcının seviyesine yönelik dijital müzik programları, müzik teorisi, şarkı sözü yazımı, bestecilik, ses mühendisliği gibi birçok farklı alanda dersler verilecek. Başvurular için burayı ziyaret edebilirsiniz.


Etiketler: kültür sanat, yaşam
İstihdam