14/01/2016 | Yazar: Kaos GL

İstanbul Büyükşehir Belediyesi özel güvenlik birimleri Kısırkaya ve Anadolu yakasındaki hayvan toplama kamplarını protesto eden hayvan özgürlüğü aktivistlerini darp etti.

Belediye güvenliği hayvan özgürlüğü aktivistlerini darp etti Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi özel güvenlik birimleri Kısırkaya ve Anadolu yakasındaki hayvan toplama kamplarını protesto eden hayvan özgürlüğü aktivistlerini darp etti.

Hayvan özgürlüğü aktivistleri, bugün İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Kısırkaya’da ve Anadolu yakasında usulsüz ve hukuksuz bir şekilde sürdürdüğü hayvan toplama kampı  projelerin teşhir etmek üzere İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin başkanlık binası önünde protesto eylemi gerçekleştirdi.

Çağrıcılığını Bağımsız Hayvan Özgürlüğü Aktivistleri, Dört Ayaklı Şehir Hayvan Haklarını Koruma ve Geliştirme Derneği (HAGİD), İstanbul Kent Savunması, Kuzey Ormanları Savunması, Sarıyer Kent Dayanışması ve Yeryüzüne Özgürlük Derneği’nin yaptığı eylemde, İBB'nin özel güvenlik görevlileri ve eylemciler arasında arbede yaşandı.

Yaşam savunucularının belediye binası önünde basın açıklamasını okumasına engel olmaya çalışan İBB özel güvenlik görevlileri eylemcileri darp etti.

İBB’nin sicili kabarık

Tüm müdahalelere rağmen gerçekleşen eylemde Yeryüzüne Özgürlük Derneği'nden Neşe Akbaş konuşmasında, sürecin hukuksuzluğunu vurgulayarak projenin bölgeyi imar ve rant alanına çevirme amacıyla oluşturulduğunu ve İBB'nin bu zamana kadar hayvanların yaşam haklarının ihlali konusunda sicilinin oldukça kabarık olduğunu ifade etti.

Mahkemenin Sarıyer Kısırkaya’daki Hayvan Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi için verdiği “iptal” kararı ile yasadışılığı alenen tescillenmiş olmasına rağmen kampın, İBB’nin ilçe belediyeleri ile imzalamak istediği protokol ile ortak kullanıma açılmak ve meşrulaştırılmak istendiğini ifade eden Akbaş şöyle konuştu:

“Hayvanlar ‘toplama’ esnasında ölüyor, eziyete maruz kalıyor”

“İstanbul'un her yerinden, ilçe belediyeleri tarafından toplanacak olan hayvanlar Kısırkaya'ya getirilecek, burada tedavileri yapıldıktan sonra, yine ilçe belediyeleri tarafından, alındıkları yerlere bırakılacaklardır. Bu her ne kadar kulağa iyi bir uygulama olabilecekmiş gibi gelse de, Türkiye'de toplama esnasında, hayvan sağlığı ile yakından uzaktan ilişkisi olmayan işçilerin uyguladıkları anestezikler yüzünden sayısız hayvanın öldüğünü, hayvanların alındıkları sokaklara değil ormanlara atıldıklarını biliyoruz. Kısırkaya gibi ulaşımın imkansıza yakın olduğu, şehrin çok uzağındaki bu bölgeye, saatlerce kapalı araçların içinde taşınacak olan bu hayvanların, yaşayacakları eziyetlerden ve yaşanacak ölümlerden kimi sorumlu tutacağız? Tarihinde sayısız katliama sebep olan devletin bu kurumlarına güvenmek ve şeffaflık çerçevesinde hayvanların haklarını koruyacaklarına inanmak, aptallıktan başka bir şey değildir.”

Yeryüzüne Özgürlük Derneği'nden Burak Özgüner, Türkiye’de yıllardır süren hukuksuzluğun sebep olduğu doğayı talan politikalarının, ranta ve talana hizmet için değiştirilen kanunların ve yaşam hakkı gaspının sembolü haline gelmiş Kısırkaya ile Yedikule Bostanlarının faillerinin aynı olduğunu belirterek İBB'ni işaret etti. Hayvan özgürlüğü aktivistleri mücadelelerini bu kamp kapanana ve diğer toplama kampı projelerinden vazgeçilene dek sürdüreceklerini belirterek eylemi sonlandırdı.


Etiketler: yaşam, ekoloji
nefret