25/05/2021 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL’nin “Belediyeler ve LGBTİ+ Hakları” serisinin ikinci etkinliği 1 Haziran’da “İnsan Hakları Kentleri” başlığıyla yapılacak. Bahar Özden’in konuşacağı etkinliğe kayıt yaptırmayı unutmayın!

“Belediyeler ve LGBTİ+ Hakları” serisinde ikinci etkinlik: İnsan Hakları Kentleri! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL Derneği, yerel yönetimlerde LGBTİ+ haklarına ilişkin iyi örnekler yaygınlaştırmak ve bu alandaki yerel ve küresel çalışmaları görünür kılmak için çevrimiçi etkinliklerine devam ediyor!

İkinci etkinlik, “Belediyeler ve LGBTİ+ Hakları: İnsan Hakları Kentleri” başlığıyla 1 Haziran Salı günü saat 20.00’de yapılacak.

Çevrimiçi olarak Zoom üzerinden gerçekleştirilecek etkinlikte 2018 yılından beri Raoul Wallenberg İnsan Hakları ve İnsancıl Hukuk Enstitüsü’nde İnsan Hakları Kentleri Projesini yürüten Bahar Özden konuşacak.

Kayıt yaptırmak için tıklayın!

Etkinlikte neler konuşulacak?

Bahar Özden etkinlikte şu başlıklar üzerine konuşacak:

*İnsan hakları kentleri ve kapsayıcı toplumlar

*Yerel yönetimlerde LGBTİ+ hakları

*Yerel yönetim-sivil toplum işbirlikleri ve iyi örnekler

Bahar Özden kimdir?

Bahar Özden, ODTÜ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi mezunu. 2005 yılından bu yana Türkiye Belediyeler Birliği ve ardından Çankaya Belediyesi’nde yerel demokrasi, kapasite geliştirme, katılımcı planlama, toplumsal cinsiyet eşitliği, yerel eşitlik eylem planları, insan hakları ve uluslararası yerel yönetim iş birlikleri üzerine çalışıyor. 2018 yılından beri Raoul Wallenberg İnsan Hakları ve İnsancıl Hukuk Enstitüsü’nde İnsan Hakları Kentleri Projesi’ni yürütüyor.

Serinin ilk etkinliği 28 Mayıs’ta!

“Belediyeler ve LGBTİ+ Hakları” serisinin ilk etkinliği ise “Belediyeler ve LGBTİ+ Hakları: Güney ve Orta Amerika Örnekleri” başlığıyla 28 Mayıs Cuma günü saat 20.00’de yapılacak. Simültane tercümenin olacağı etkinlikte trans hakları konusunda Birleşmiş Milletler (BM) bağımsız danışmanı Esteban Paulon konuşacak.

Detaylar için tıklayın!

* Bu etkinlik, Avrupa Birliği'nin mali desteği ile hazırlanmıştır. İçeriğin sorumluluğu tamamıyla KAOS GL’ye aittir ve AB’nin görüşlerini yansıtmamaktadır.

lgbti-esitligi-icin-kat-edilecek-cok-mesafe-var-yayini-turkcede-1



Etiketler: insan hakları, kent hakkı
İstihdam