21/01/2022 | Yazar: Gözde Demirbilek

Dört arkadaşın uyum sürecine odaklanan belgesel film “Benim Adıma”nın (Nel Mio Name) baş yapımcılığını Elliot Page üstlendi.

“Benim Adıma” Berlin Uluslararası Film Festivali’nde Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Elliot Page, dört trans erkekten oluşan bir arkadaş grubunun uyum süreçlerini anlattığı belgesel filmin baş yapımcılığını üstlendi.

Nicolò Bassetti’nin yönetmen koltuğuna oturduğu “Benim Adıma” (Nel Mio Nome) isimli belgesel, hayatlarının farklı noktalarında sürece başlayan Leonardo Arpino, Raffaele Baldo, Andrea Ragno and Nicolò Sproccati’nin hikayelerine odaklanıyor. Variety’ye göre dörtlünün ikili bir dünyanın tüm engelleriyle nasıl cesurca yüzleştiklerini anlatan film, Şubat ayında 2022 Berlin Uluslararası Film Festivali’nde gösterilecek.

Page, The Hollywood Reporter’a verdiği demeçte “‘Benim Adıma’ belgeselinde benim için öne çıkan şey, bir kişinin kimliğini oluşturan tüm farklı parçaları çok ustaca ve kasıtlı olarak teşhir etme şekli” diyor ve ekliyor “Bu, translık üzerine bir meditasyon ve bunun gibi başka bir film daha görmedim.”

Yönetmen Bassetti, oğlu Matteo’nun uyum sürecini film için ilham kaynağı olarak gösteriyor:

“Ebeveynliğimin izin verdiği ölçüde bir yönetmen olarak filme dair kişisel deneyimim şu oldu: Hikayenin kahramanlarına yaklaşmak ve duygularının derinliklerine inmek; güven ve suç ortaklığı üzerine samimi bir ilişki kurmak için ihtiyacım olan özgüveni yakalamamı sağladı.”

Filmin dünyada yolunu bulmasına yardımcı olmak için kendi deneyimini yansıtan görüşlerini paylaştığı için Elliot’a minnettarım.”

Page, Bassetti'nin oğluyla film üzerinde yaptığı yakın istişarelerin kendisi için “çok güzel” olduğunu ekledi: “Bu deneyimler ve çıktıları, filmin perspektifinden açıkça görülüyor. Bu çalışmayla aynı gemide bulunmaktan onur duyuyorum.”

Orijinal haber: Elliot Page Is Producing an Italian Documentary About Transition

 


Etiketler: kültür sanat, dünyadan
İstihdam