28/06/2010 | Yazar: Ulaş Yılmaz

Alternatif Eşcinsel Onur Günü yürüyüşü (Transgenialer CSD), 26 Haziran Cumartesi günü Berlin’de -polis verilerine göre- yaklaşık 5000 kişinin katı

Berlin’de Alternatif Eşcinsel Onur Günü Yürüyüşü Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Alternatif Eşcinsel Onur Günü yürüyüşü (Transgenialer CSD), 26 Haziran Cumartesi günü Berlin’de -polis verilerine göre- yaklaşık 5000 kişinin katılımıyla gerçekleştirildi. Katılımcıların coşkulu olduğu gözlenen yürüyüş, yoğun olarak göçmenlerin yaşadığı Berlin’in Neukölln semtinde başladı ve geleneksel son durağında, Küçük İstanbul olarak bilinen Kreuzberg’de bitti. Yürüyüş sonrasında başlayan eğlence ise gece yarısına kadar devam etti. 


Bu yıl 13.’sü gerçekleştirilen Alternatif Eşcinsel Onur Günü yürüyüşünün ana sloganı, “Şiddetli zamanların harbi queer direnişi”ydi. Düzenleyicilerin, militarizm, dünya çapında homofobi ve transfobi, ırkçılık ve sosyal olmayan kentsel dönüşüm projelerini gündem olarak belirledikleri etkinlikte, katılımcıların transfobi ve ırkçılık konusundaki tepkilerini vurgulamak üzere hazırladıkları dövizler yürüyüşün en çok göze çarpan rengiydi.

Geçtiğimiz yıllara göre katılımın çok daha yüksek olduğu yürüyüşe, Judith Butler’in bir hafta önceki Eşcinsel Onur Günü yürüyüşünde (CSD Derneği) kendisine verilen Medeni Cesaret Ödülünü geri çevirmesi, damgasını vurdu. Butler, söz konusu ödülü reddetme nedenini açıkladığı konuşmasında, onu bu ödüle layık görenlerin, ırkçı, Yahudi düşmanı ve savaş yandaşı politikalar yapanlarla işbirliği halinde olduklarını vurgulamış, dinleyenleri Alternatif Eşcinsel Onur Günü yürüyüşüne katılmaya davet etmişti.

Berlin’de Butler’in tutumunu eleştirmeyi tercih eden tanınmış bir gazetecinin, dışarı açılmak istemeyen bir köy CSD’si olarak betimlediği Alternatif Onur Günü yürüyüşüne, Butler’in eleştirdiği CSD Derneği’in yönetim kurulu düzeyinde katılması ise önümüzdeki günlerde Berlinli eşcinsellerin gündeminde olacak.

Daha fazla bilgi icin:

·No Homonationalism (http://nohomonationalism.blogspot.com [İngilizce])
·GLADT e.V. (www.gladt.de [Almanca])
·Transgenialer CSD (http://transgenialercsd.wordpress.com [Almanca])
 

Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam